Dit mag je je volgende winterkampeertrip niet vergeten

Vrije tijd door Sanne

Vakantie naar het buitenland zit er voorlopig nog niet in, maar er is niks mis met je volgende trip in je hoofd plannen. Tijdens het treffen van de voorbereidingen, komen de vakantiekriebels naar boven. Yes, de voorpret begint! We hebben echt zin om even weg te zijn uit onze eigen bekende omgeving. Maar welke essentials mag je echt niet vergeten?

wintervakantie

Lees ook: Zo vier je oud en nieuw coronaproof

Isoleermok

’s Avonds zit jij lekker knus bij je zelfgemaakte kampvuur. Dit wil je natuurlijk wel het liefst met een warme kop koffie of chocolademelk doen. In de winter koelt alles veel sneller af, dus beter neem je een isoleermok mee. Zo blijft jouw drankje lekker warm.

Een goede trekhaak

Een goede trekhaak om je caravan of vouwwagen te vervoeren is erg belangrijk. Anders kom je niet eens bij je bestemming aan… Maar welke kies je? Een vaste, afneembare of een trekhaak die je kunt wegdraaien? Zoveel keuzes, help! Welke je kiest, is afhankelijk van hoe vaak jij een trekhaak nodig hebt. Ga jij regelmatig op pad met je caravan of vouwwagen, dan is een vaste trekhaak het goedkoopst en het duurzaamst. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel verticale kracht op de kogel van de trekhaak kan worden uitgeoefend. Dit kun je vinden in het kentekenbewijs of in de aanvullende papieren van de auto. Word je dit wat te ingewikkeld? Op de website van Rameder wordt alles uitgebreid uitgelegd.

Een e-reader voor al je leesplezier

Bij een winterkampeertrip neem je as always meer spullen mee dan je in eerste instantie dacht. Wees verstandig en neem niet voor het hele gezin boeken mee. Met een e-reader heb jij alle boeken bij de hand die je maar wilt en het fijnste is, het kost nauwelijks ruimte. Heerlijk.

Warme, droge kleding

’s Winters is het vaak koud. No shit, Sherlock. Dat wist jij ook wel. Wat je eraan doet? Héél veel laagjes kleding aantrekken. Eén warme trui is niet genoeg. Beter trek je een topje aan, vervolgens nog een thermoshirt met lange mouwen en daarna een warme hoodie. Dan weet je zeker dat je er comfi en stylish bijloopt. Ga je naar buiten? Dan wil je een waterdichte jas, geloof ons maar. Denk maar eens aan al die natte sneeuw die we in Nederland krijgen. Brr…

Fietsendrager

Nu we in een harde lockdown verkeren, behoort fietsen nog tot één van de mogelijkheden die je met je gezin kunt ondernemen. Een fietsendrager is dat ook echt een must als je er even lekker op uit wilt. Sommige fietsendragers kun je op de trekhaak monteren, andere op het dak en weer andere op de achterklep van de auto. Mogelijkheden genoeg dus!

Tie-wraps for life

Ga jij vaker in de winter met de tent op vakantie en heb jij een voortent aan de caravan? Dan ken je vast wel het gestruggle om met handschoenen aan de rits open en dicht te doen. Telkens grijp je weer mis of glipt de rits uit je handen. Annoying! Met een tie-wrap kun je dit heel eenvoudig oplossen. Haal de tie-wrap door het gaatje van de rits en maak hem vast zodat je een grote lus overhoudt. Zo grijp je niet meer mis. Wauw! Als we dit eerder hadden geweten…

Een goede voetmat

In de winter hebben we vaak last van (natte) sneeuw. Wat betekent dit voor je auto? Yes, je raadt het al. Een hele hoop viezigheid. Met een goede waterdichte, rubberen automat glijdt je voet niet weg en komt de bodem van de auto niet in aanraking met water of vocht. Veiligheid staat voorop, right? Bovendien heb je zo minder kans op roest of vieze geurtjes. 

Stevige wandelschoenen

Wandelen is nog steeds een optie en de natuurgebieden in Nederland zijn hartstikke mooi. Vooral met een laagje sneeuw wordt het net Winter Wonderland. Trek wel stevige, waterdichte wandelschoenen aan. Zo blijven jouw voetjes heerlijk warm.

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere campings van Nederland