'Hoe heet die film nou?' Dankzij deze website weet je het meteen!

Media door Valérie

Ken je dat? Tijdens een filmavond zit ben je niet bezig met de film, maar met die ene film waar de actrice ook inspeelde. Hoe heette het ook alweer? Je kan het niet loslaten en check allerlei sites zoals Wikipedia of IMdB. Maar wist je dat dat veel sneller en makkelijker kan? Met deze website weet je meteen welke film je zoekt. 

Lees ook: La Casa de Papel fan? Deze Netflix-series moet je ook zien

"De ene film met..."

Het is één van de meest frustrerende dingen ooit! Het ligt op het puntje van je tong, maar alsnog kan je met heel veel hersengekraak gewoon niet op de naam komen van een film. Doordat we zijn opgegroeid in een tijdperk van onbeperkte mogelijkheden wat betreft televisie en film, heb je waarschijnlijk al honderden films gezien. Sommige recent geleden, andere films heb je voor het laatst gezien toen je jong was. Dan is het soms een verrekt lastig klusje om de namen van ál die films te onthouden. 

Dat is dus verleden tijd met de uitvinding dankzij What is my movie. Geen eindeloze zoektocht meer en maanden van frustraties. Jij weet binnen een paar seconden  welke film je bedoelt. Het enige wat je nodig hebt om uit je lijden verlost te worden, zijn een aantal kernwoorden, zoals:

  • Thema van de film
  • Naam van één van de hoofdrolspelers
  • Bekende citaten uit de film
  • Kennis van de Engelse taal (de kernwoorden moet je in het Engels formuleren)

Hoe werkt het precies?

Zijn dit herkenbare hersenspinsels voor jou: ‘die ene film waarin Julia Roberts een prostituee speelt’ of ‘wanneer Tom Hanks alleen op een eiland zit’? Met deze informatie kun je al de juiste filmtitel al opzoeken. Let op: je moet de informatie in het Engels invoeren. Dus als je ‘Julia Roberts prostitute’ of ‘Tom Hanks island crash’ invult, krijg je verschillende filmtitels als resultaat. In beide gevallen waren Pretty Woman en Cast Away de eerste hit! 

Doordat er meer dan 100.000 films in de database van de website opgeslagen zijn, is de kans erg groot dat de film die je zoekt er tussen staat. Succes!

Lees ook: De leukste Netflix-tips voor vrouwen week 39: Call me by your name, We're the Millers, Criminal