Lifestyle / Eten
Eten

Handige kooktips als je een kleine keuken hebt

Reageer 0

Help, jouw keuken is zo klein en compact dat je je kont bijna niet kunt keren. Je wordt gek van alle chaos maar houdt wel van lekker kokkerellen. Hoe dan? Met deze slimme tips maak jij jouw keuken tot een waar kookpaleis!

kleine keuken

Lees ook: Zo houd je je wijn koel zonder te verwateren met ijsklontjes

Ruim op (ook tijdens het koken)

Oké, we snappen dat je innerlijke chef-kok helemaal geen tijd heeft om op te ruimen tijdens het koken, maar het scheelt al een hoop rommel en tijd als je je bakjes en messen afspoelt en opnieuw gebruikt en verpakkingen in de prullenbak gooit.

Ga georganiseerd te werk

Het risico van een kleine keuken is dat het vaak rommelig oogt wanneer je niet opruimt. Ga dan ook georganiseerd te werk. Bewaar alles zo netjes mogelijk en je zult zien dat je minder ruimte nodig hebt. Gebruik bestekverdelers in de lades en zet op een dienblad verschillende bakjes.

Ga de hoogte in

Het plafond kan in een kleine keuken heel handig zijn. Je kunt je pannen bijvoorbeeld aan een hangend rek hangen. Ook de muur is een goede optie om bijvoorbeeld messen aan op te hangen, in plaats van in een messenblok. Dan heb je meer ruimte op je aanrecht.

Extra werkruimte

Creëer extra werkruimte met behulp van een stevige plank bovenop je gasfornuis of gootsteen. Je kunt een mooie, grote snijplank aanschaffen. Dek daarmee de gootsteen of kookstel af en je tadaaa: je hebt extra werkruimte!

Schaf een keukenmachine aan

Bij een kleine keuken denk je vast niet meteen aan een keukenmachine als oplossing, want deze neemt best wat ruimte in beslag. Toch bespaart een keukenmachine ook een hele hoop. Je hebt meteen een beslagkom en je kunt ermee malen, hakken en snijden. En dat allemaal op één vaste plek. Het is nog perfect om te multi-tasken ook, want je kan ondertussen ander voorbereidend werk doen. Vaak heeft een keukenmachine diverse opzetstukken zodat je hem ook kunt gebruiken als blender. 

Benutten de binnenkant van de kastjes

In keukenkastjes kun je meer kwijt dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van het kastdeurtje waar je haakjes of mandjes aan kunt plaatsen. Zoals een rekje voor je kruiden. Dat scheelt weer ruimte op je aanrecht.
 
Lees ook: VIDEO: Waarom je NOOIT je rauwe kip af moet spoelen met water

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen