Beauty / Haar
Haar

Pittige korte kapsels: Ze kunnen echt leuk zijn

Reageer 0

Ben jij klaar om afscheid te nemen van je lange lokken en ze in te ruilen voor een kort pittig kapsel? Hell no, horen we je zeggen. Toch kan een kort pittig kapsel hartstikke leuk zijn. Zo zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe je een pixie cut kunt rocken. Kortom, hieronder 10 inspiratiebeelden van pittige korte kapsels.

Pittige korte kapsels: Staat het jou?

Voordat je de schaar in je haar laat zetten een kleine waarschuwing: niet iedereen kan een korte coupe hebben. En daar kun je zelf vrij weinig aan doen, want dat heeft alles met je gezichtsvorm te maken. Welke gezichtsvorm heb jij? Rond, ovaal of hartvormig? Dan staat een korte coupe jou waarschijnlijk prachtig. Laat je wel door je kapper adviseren, want of een pittig kort kapsel je staat hangt ook af van je haartype. Het is raadzaam om daarna iedere vier tot zes weken naar de kapper te gaan om je korte kapsel in model te houden. 

Pittige korte kapsels: Verzorging

Vergeleken met lang haar, vergt een pittig kort kapsel een andere verzorging. Zo lijkt je korte coupe sneller vet, waardoor je al snel aan de twee tot drie keer per week wassen zit. Met krullend of kroeshaar geldt de regel trouwens één keer per week. Ook heb je meer onderhoud aan een kort koppie. Juist bij kort haar heb je namelijk een poedertje, spray of wax nodig, zodat je haar niet saai langs je gezicht valt. En dat terwijl je er bij lang haar enkel een borstel doorheen hoeft te halen.

Voor kort haar biedt een volumepoeder de ideale uitkomst. Je haar krijgt er textuur en volume van, zonder dat het er nattig uit gaat zien of erger, plakt. Wil je je lokken liever omhoog stylen? Dan biedt een wax of clay de ultieme uitkomst, want daarmee kun je ieder plukje modelleren op de manier zoals jij het wilt. Maak het af met een haarspray en klaar is jouw korte koppie!

Pittige korte kapsels: onze favorieten

Benieuwd hoe de sterren een korte coupe rocken? Hieronder onze favorieten op een rijtje. Geloof ons, je krijgt meteen zin om de schaar in je lokken te zetten.

pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Pittige korte kapsels

Lees ook: Halflang haar opsteken: dat doe je zo

Beeld: Getty

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen