Lifestyle / Werk & studie

LeZeres

Nadine Nadine Persoonlijke blog
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Werk & studie

Hoe het echt is om bij PostNL te werken

Sinds mijn 17e heb ik een bijbaantje gehad bij PostNL. Wanneer ik zeg dat ik bij PostNL werk word ik vreemd aangekeken. Mensen denken gelijk, bezorg je de post? Nee, er is meer dan alleen bezorgen. Er gaat een heel proces aan vooraf, en in de voorlaatste fase werk ik. Ik sorteer de post. Ik zet de brieven, kaarten en tijdschriften op volgorde en zorg ervoor dat je niet de post van de buurman op je mat krijgt. 

De buitenwereld ziet het anders. Die zien niet meer dan "mijn post komt nooit op tijd aan" en "mijn pakketjes zijn altijd te laat". Met pakketjes heb ik trouwens weinig te doen, alleen de pakketjes die door de brievenbus passen en dus brievenbuspakjes worden genoemd, die gaan mee in het voorbereidingsproces. 

Nu is het zo dat er steeds minder brieven en kaarten verstuurd worden, logisch. Totdat het kerst is, dan stuurt iedereen volop kerstkaarten naar elkaar. 

Superlief dat je oma je een kaartje stuurt, maar dat je oma een handschrift heeft wat bijna niet te lezen valt maakt jullie niet uit. Ja, mij wel. Ik kan amper lezen naar wie het gestuurd moet worden of wat het adres is. Dan sta ik daar met mijn ogen helemaal samen geknepen om te kijken of er nu nummer 68 of nummer 88 staat. 

Of je stuurt een kaartje naar mevrouw Janssen en je weet in welke straat mevrouw Janssen woont, maar niet op welk nummer. Als er op dat moment geen andere post is zal ik even gokken op welk nummer ze woont. "Ik vind mevrouw Janssen wel een persoon dat op nummer 50 woont". Nee, dat kan niet, zo werkt het niet.

Maar gelukkig wonen er in de straat nog 3 andere families Janssen! Nog moeilijker uit te zoeken dus.

Of je weet het huisnummer niet en je schrijft erbij aan Annie of aan mijn lieve tante. Ik zal je zeggen, ik weet niet op welk nummer Annie of jou lieve tante woont hoor, maar jij blijkbaar ook niet.. Gebruik dan alsnog een achternaam, komen we iets verder mee. 

Maar huisnummers die niet bestaan zijn ook altijd wel leuk. Nummer 34 opschrijven terwijl de straat maar 28 nummers heeft. Om er dan vervolgens achter te komen dat de postcode verkeerd is en het helemaal niet in deze wijk thuishoort.

Of die pakjes uit China, wat een geweldige uitvinding! Alleen je naam en het adres staat er altijd ontzettend klein op. Dus ik maar zoeken naar het adres op het kleine pakje tussen al die Chinese tekens.. Verder kan ik wel vaak voelen, en staat het erop, wat jullie besteld hebben in China.  

Maar hierdoor komen sommige brieven of kaarten dus nooit aan. Vaak maken we zelf fouten met namen, adressen, postcodes of huisnummers. Terugsturen naar de afzender gaat vaak niet, want die schrijven we er niet bij. 

Verder werk ik er met plezier in een gezellig team! 

Ik wilde jullie graag meenemen in mijn werk bij PostNL en laten zien dat er meer is dan een brief versturen of een pakketje bestellen.