Seks & relaties / Relaties
Relaties

Waarom je altijd moet blijven flirten! (Ook in je relatie)

Reageer 0

Flirten: het is geen rocket science, maar het kan doodeng zijn om een onbekende te benaderen. En toch zou je het vaker moeten doen. Een knipoog hier, complimentje daar. Flirten kost weinig moeite en heeft een groots effect. Op jezelf en de ander. Zelfs met je vaste geliefde kun je nog volop sjansen. Waarom en hoé? En hoe zorg je ervoor dat er vaker met jou geflirt wordt? We vroegen het aan flirtcoach Tom Gorny.

flirten in relatie

Lees ook: Flirten terwijl je een partner hebt: go or no go?

Wat ís flirten nou eigenlijk?

Een knipoog, compliment of een hand op je billen (niet ongewenst, natuurlijk), telt dat allemaal als 'flirten'? "Flirten is een laagdrempelige, speelse manier om met iemand in contact te komen", legt Tom Gorny, flirtcoach en auteur van MasterFlirt, uit. "Flirten is eigenlijk een cadeautje van jouw aandacht voor een ander. Hij of zij voelt zich gezien en gaat met een fijn gevoel verder. En dat wordt in deze met smartphones geobsedeerde samenleving steeds meer gewaardeerd." 

Wat zijn de beste plekken om te flirten? Alleen in een club of kroeg? Flirten kan wherever you want! "Denk aan bij de kassa van de supermarkt. Het maakt niet uit waar je het doet. Flirten houdt het leven luchtig en haalt je uit een saaie routine."

flirten

De beste manieren om te flirten

Iedereen kan flirten, maar de grote vraag is natuurlijk: wat moet je nou precies zeggen of doen? Het is makkelijker dan je denkt, volgens Tom. "Begin met een simpel compliment. Kijk goed naar waar hij of zij moeite voor heeft gedaan. Zeg bijvoorbeeld: 'Dat colbertje/jurkje staat je echt goed'."

Ook een non-verbale manier van flirten is effectief. Raak de andere persoon lichtjes aan terwijl je iets zegt. "Het maakt jullie contact net wat intiemer", verklaart Tom. Oogcontact maken is ook essentieel voor een potje flirten. "Kijk de ander net wat langer dan normaal aan voor een leuke spanning."

Hoe zorg je dat er iemand met jou gaat flirten?

Heb jij het gevoel dat je de enige van je vriendinnengroep bent met wie niet gesjanst wordt? Dat kan een deukje in je zelfvertrouwen geven. Maar niet getreurd. Het betekent niet dat je niet leuk bent, maar misschien is je houding te gesloten. Tom geeft drie flirttips om meer benaderbaar te worden:

  1. Zorg dat je een positieve uitstraling hebt: sta rechtop, kin omhoog en lach;
  2. Raak sociaal opgewarmd: maak gedurende de dag met verschillende mensen korte praatjes;
  3. Sta niet in een gesloten groepje: zoek contact buiten je groep.

flirten goed voor je

Lees ook: Flirten? 10 tips voor succesvol flirten

Flirten in je relatie: zo doe je dat

Ook terwijl je een vaste relatie hebt, mag je flirten met anderen. Zet je je relatie dan op het spel? Niet per se, denkt Tom. "Veel mensen zijn vaak bang om te flirten omdat ze denken 'o nee, dan moeten we iets van elkaar'." Flirten betekent niet meteen dat je ook met diegene wilt zoenen of met hem of haar de koffer in wilt duiken. "Je kunt er afspraken over maken, maar als het goed is weet je waar de grens ligt." 

Flirten met je partner 

Je leest het goed! Ook als 'de buit' binnen is, is het goed om regelmatig te flirten met elkaar. Tom Gorny legt in deze video uit waarom het zo belangrijk is om te blijven flirten met je partner én hoe je dat doet. 

Lees ook: Over flirten: Helft van de mannen vindt zoenen met een ander geen vreemdgaan

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen