Lifestyle / Eten
Eten

Van lippenstift tot rode wijn: zo verwijder je alle soorten feestvlekken uit je kleding

Reageer 0

Het lekkere eten en goede wijn zijn niet aan te slepen tijdens de feestdagen. En tja, dan wordt er weleens wat gemorst. Help, is je gloednieuwe jurk geruïneerd? Don't you worry, want met deze gids verwijder je elke feestvlek in een handomdraai uit je partyoutfit of tafellaken. 

Boter: Wrijf de vlek in met zacht afwasmiddel om het vet los te weken. Spuit vervolgens vlekkenverwijderaar op de vetvlek en gooi het kledingstuk in de was.

Lippenstift: Probeer zoveel mogelijk kleur te verwijderen met behulp van een stukje keukenrol. Bespuit de vlek vervolgens met vlekkenverwijderaar en hup, in de wasmachine ermee.

Foundation: Spuit een kleine hoeveelheid scheerschuim op de vlek en smeer dit een beetje uit. Pak vervolgens een lepel en maak hiermee roterende bewegingen over de vlek. Spoel goed uit met water. Mocht de vlek nog steeds zichtbaar zijn, herhaal en voeg een paar druppels alcohol toe.

Gele zweetvlekken in witte kleding: Stop simpelweg een vaatwastablet bij je was in de wasmachine. 

Vleesjus: Dep met een stukje keukenrol, wrijf de vlek in met vloeibaar wasmiddel en doe in de wasmachine.

Rode wijn: Dep met bruiswater en bedek de vlek vervolgens met zout. Laat een nachtje intrekken en stop je kledingstuk vervolgens in de wasmachine op normaal programma. Voordelig wijn bestellen doe je trouwens met deze Wijnvoordeel kortingscode.

Champagne: Maak de vlek schoon met warm water en zacht afwasmiddel en spoel vervolgens uit.

Chocolade: Spuit de vlek in met vlekkenverwijderaar en gooi je kledingstuk in de wasmachine.

Lees ook: Zo voorkom je dat je trui gaat lubberen

Beeld: iStock

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen