Lifestyle / Media
Media

Vanavond komt The Witches op tv, oftewel de engste film ooit

Reageer 0

Wie dacht dat films als Hereditary eng waren, heeft een klein beetje gelijk natuurlijk, maar de engste film ooit is wat ons betreft toch echt een kinderfilm. The Witches hebben we misschien in geen twintig jaar meer gezien, maar we krijgen er nog altijd de kriebels als we terugdenken aan het legendarische verhaal van Roald Dahl. Weet je het niet meer zo goed? We frissen graag je geheugen op.

The Witches speelt zich af in Noorwegen, waar oma Helga haar kleinzoon Luke vertelt over heksen: een wereldwijde organisatie die er op uit is alle kinderen uit te roeien. 

Herkennen kun je ze bijna niet, ze zien er namelijk net zo uit als gewone, lieve vrouwen. Toch zijn er wat kleine verschillen, zoals paarse ogen en blauw speeksel. Daarbij dragen ze pruiken om hun kale hoofden te verbergen en handschoenen om hun klauwen niet te hoeven laten zien. 

Ken je het verhaal nog van kleine Erica? Wat ons betreft toch een van de meest schokkende scènes uit de (kinder!!)film. Hartverscheurend, want het meisje werd meegenomen door een heks toen ze boodschappen ging doen voor haar vader en kwam nooit meer thuis. In plaats daarvan verscheen ze op miraculeuze wijze in een schilderij bij haar vader aan de wand… En enger nog: ze groeide op in het schilderij. Elk jaar ging ook Erica er in het schilderij er ouder uitzien. 

En dan kleinzoon Luke, die per ongeluk betrokken raakt bij een grootste wereldwijde conventie van de heksen. Daar ziet hij hoe afschuwelijk eng (maar echt, we krijgen er nog steeds kippenvel van) de heksen er uitzien als zij hun maskers afnemen, met als traumatisch dieptepunt de opperheks, die briljant gespeeld wordt door Anjelica Huston. Als de heksen Luke toch weten te vinden, maken ze een muis van hem. 

Of wat dacht je van die kinderwagen die op de heuvel staat? Als de opperheks langs loopt, grijpt ze haar kans en duwt de kinderwagen (met baby, wtf!) van de heuvel af, terwijl de moeder van de baby was weggedoezeld op een bankje. Als ze bijkomt en ziet wat er met haar baby gebeurt, rent ze hysterisch achter de wagen aan. Zweetokselmoment to the max!

Zin om weer te griezelen bij deze freaking enge film? Je hebt geluk: vanavond wordt ‘ie om half negen uitgezonden op Net 5!

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen