Beauty / Haar
Haar

Deze vrouw kreeg een allergische reactie na het verven van haar haren

Reageer 0

We hebben de verhalen weleens gehoord: vrouwen die allergisch blijken te zijn voor haarverf. En dat dat vervelend uit kan pakken, bleek toen de 19-jarige Estelle een foto van zichzelf maakte. Haar hoofd bleek aan beide kanten compleet opgezwollen te zijn. Het geheel ziet er vreselijk bizar uit en Estelle wil met deze foto dan ook anderen waarschuwen. 

De 19-jarige Engelse student verblijft momenteel in Parijs, waar ze thuis haar haren wilde verven. Ze kocht de verf in een winkel in de buurt. Estelle testte de verf, zoals altijd aanbevolen wordt, eerst op haar huid. Maar in plaats van 48 uur te wachten, wachtte ze slechts een half uurtje. Al snel begon haar schedel op te zwellen. Terwijl haar hoofd normaliter een omtrek van 56 heeft, werd dit al snel 63 centimeter. Toen ook haar tong begon op te zwellen werd ze naar de eerste hulp gebracht. Daar kreeg ze een adrenalineshot waarna ze een nacht in het ziekenhuis moest blijven. 

Inmiddels is Estelle hersteld, maar ze ziet nog steeds waar de zwellingen hebben gezeten. Ze wil daarom iedereen waarschuwen voor de gevaren van parafenyleendiamine, het bestanddeel in de haarverf waar ze allergisch voor bleek te zijn. Dit bestanddeel komt ook voor in printerinkt, tattoo-inkt en benzine. 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen