Lifestyle / Eten
Eten

Lekker zelf maken: de lekkerste Licor 43 truffels

Reageer 0

December staat voor de deur en dat betekent eten, eten, en nog eens eten! We gooien onszelf met alle liefde vol met zoetigheid. Maar in plaats van de standaard kruidnootjes of chocolade hebben we een veel beter idee. Wat dacht je van Licor 43 DIY-truffels? En ja, je leest het goed: die maak je dus helemaal zelf. 

Deze overheerlijke bonbons kun je met één van de varianten van het Spaanse Licor 32 maken: Licor 43 Original, Licor 43 Orochata of de gloednieuwe Licor 43 Baristo. Echt een traktatie voor elke Licor-fan!

Benodigdheden:

  • 35 gram slagroom
  • 35 gram roomboter
  • 340 gram chocolade
  • 40 ml Licor 43
  • 3 el suiker
  • Poedersuiker en cacaopoeder óf gemalen koffie

Zo maak je de vulling

Kook de ongezoete slagroom samen met drie eetlepels suiker en laat het geheel afkoelen tot ca. 30 graden. Smelt daarna 240 gram van jouw favoriete chocolade (puur, melk of wit) au bain-marie tot ca. 30 graden. Pas op, niet laten koken! Meng de room door de gesmolten chocolade en roer tot er een gladde massa ontstaat. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en roer deze ook door het chocolademengsel. Giet als laatste een scheutje (40 ml) Licor 43 Original, Baristo of Orochata door het geheel. Tadaaa, daar is de basis van je truffels! Laat hem daarna gedurende 24 uur opstijven in een lage ovenschaal bekleed met bakpapier en snijd de basis daarna in blokjes van 1 à 2 centimeter. 

Zo maak je de truffel

Rol voorzichtig kleine balletjes van de basisblokjes en smelt ondertussen 100 gram chocolade naar keuze au bain-marie tot ca. 30 graden. Dompel de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Meng in een schaaltje wat poedersuiker met cacaopoeder of gemalen koffie en rol de balletjes, nog warm van de gesmolten chocolade, erdoorheen. En klaar ben je! Als je hier geen vrienden mee maakt rond de kersttafel… 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen