Seks & relaties
Seks & relaties

Emotioneel masturberen is misschien wel de reden dat je nog single bent

Reageer 0

Oke dan! We hebben weer een nieuwe voor in je woordenboek: emotioneel masturberen. En nee, het is niet wat je denkt. Het heeft namelijk vrijwel niets met seks of masturberen te maken, maar alles met relaties. Wat het dan wel is en waar die naam vandaan komt? Dat lees je hieronder.

emotioneel masturberen

Fantaseren over toekomstige partner

In tegenstelling tot wat de naam ‘emotioneel masturberen’ doet vermoeden, heeft het niets te maken met seks of masturberen. Het gaat namelijk om het overdreven fantaseren over je toekomstige partner. Het komt vooral voor bij mensen die iets missen in hun leven. Ze verlangen naarstig naar dat missende puzzelstukje en hopen dat te vinden in een nieuwe partner. Vaak denken ze dit vlak na de eerste date al gevonden te hebben, terwijl ze de ander nog amper kennen.

Mensen die emotioneel masturberen hebben hun hele toekomst al tot in de puntjes uitgedacht. Bijvoorbeeld in welk huis ze willen wonen, hoeveel kinderen ze zullen krijgen en wat hun favoriete vakantiebestemming wordt. Het beeld in hun hoofd is zo expliciet, dat het zelden overeenkomst met de werkelijkheid en een relatie vrij snel stuk loopt.

Te hard van stapel

Kortom, mensen die emotioneel masturberen lopen een tikkie te hard van stapel. Vaak wordt er namelijk direct al teveel druk gelegd op de ander, waardoor diegene zelden aan de torenhoge verwachtingen kan voldoen. Op die manier is een relatie vanaf het begin eigenlijk al gedoemd te mislukken. En dat is zonde, want eigenlijk krijgt de ander geen kans.

Herkenbaar? Dan wordt het misschien eens tijd om je tactiek aan te passen. Het feit dat je te hoge verwachting stelt of jouw toekomstige partner al helemaal hebt uitgetekend in je hoofd (lengte, leeftijd, hobby’s, toekomstbeeld en favo ontbijtje) is misschien wel de reden dat je nog alleen bent. Hard, maar in sommige gevallen wel de harde waarheid. Probeer eens open te staan voor een nieuwe wending in je leven en de touwtjes te laten vieren. Wie weet waar het schip dan strandt.

Lees ook: Spanking voor beginners: zo doe je dat

Beeld: Unsplash

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen