Mama / Kinderen

LeZeres

Bio Bebo - Barbara den Hollander Bio Bebo - Barbara den Hollander Oprichter Bio Bebo
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Kinderen

OMDRAAIDAG

Een keer per jaar hebben wij thuis een 'omdraaidag'. De kinderen zijn die dag de ouders en wij zijn de kinderen. Dat betekent dat de kinderen mogen bepalen wat we die dag gaan doen. Ze krijgen een bepaald budget waar ze alles van moeten betalen. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen iedereen te eten krijgt en het huis netjes blijft. 

Oeps, iets te duur

Al dagen van te voren waren ze bezig met plannen. Ze wilden graag naar een pretpark, uit eten in een Italiaans restaurant, naar de bioscoop en een zak snoep kopen. Mmmm...na een hoop gereken bleek dat helaas toch niet binnen het budget te vallen. Het plan werd hier en daar wat aangepast en er werd besloten om naar speelpark Oud Valkeveen te gaan (niet te duur en superleuk!), thuis avond te eten en vervolgens met een grote zak snoep tv te kijken.

Ik moet plassen!

Toen de grote dag was aangebroken begonnen de kinderen vol energie aan hun taak als 'ouders'. Er werd ontbijt voor ons gemaakt, waarna ze vertrokken naar de supermarkt voor de inkopen van de dag. Vervolgens werden er talloze broodjes gesmeerd om mee te nemen, appels ingepakt, komkommers in de tas gestopt en flessen water gevuld. Onze enige taak van de dag was om de auto te besturen waarmee we naar Oud Valkeveen zouden gaan. Eenmaal op weg besloten mij man en ik ons als een stel goed getrainde kinderen te gedragen. Nog voordat we de straat uit waren, riepen we dat we honger hadden en dat we geen zin hadden in boterhammen. En uiteraard moesten we plassen juist op het moment dat we de snelweg op reden. Eenmaal aangekomen in Oud Valkeveen zeurden we non stop hoelang we hier nog moesten blijven en hoe saai we het vonden. Na een uur of zes te hebben doorgebracht in achtbanen, reuzenschommels en springkussens waren de kinderen eindelijk klaar en werden we tot onze grote verrassing zelfs nog getrakteerd op een ijsje.

Smakken en huilend onder de tafel

Terug thuis, gingen de kinderen hard aan de slag voor het avondeten. De keuze was gevallen op broodjes met hamburgers en doperwten. Ik kon niet wachten! Tijdens het eten voelden mijn man en ik ons wederom geroepen om ons als goede kinderen te gedragen. We smakten luidkeels, aten met onze handen, stonden constant op van tafel en zeurden dat we ons bord niet wilde leegeten. Overigens werden we behoorlijk streng toegesproken door onze kinderen en kregen we geen toetje omdat we ons ondanks waarschuwingen bleven misdragen. Uiteraard fingeerde ik toen nog even een woedebui door een kwartier huilend onder tafel te gaan zitten. De kinderen trokken zich er niets van aan en begonnen aan hun avondprogramma. Ze positioneerden zichzelf met hun zak snoep voor de tv, waar ze pas om 22.30 vandaan kwamen. Zelf werden wij om negen uur naar bed gestuurd. Natuurlijk kwamen we nog een keer of acht uit bed voor glaasjes water, kriebelende pyjama's, nachtmerries en een laatste nachtkus, waarna we voldaan in slaap vielen.

 

Liefs, Barbara

 

Oprichter Bio Bebo, dé webshop voor biologische babyvoeding

www.biobebo.nl

facebook.com/biobebo.nl

instagram.com/biobebo.nl