Hoe is het nu met… Ik Vertrek-deelnemers Theo en Jolanda en hun pannenkoekenbar in Gambia?

Media door Roos

Het was de meest opzienbarende uitzending uit de geschiedenis van Ik Vertrek. 1,5 miljoen kijkers zagen hoe Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra uit Emmeloord besloten alles achter te laten om een pannenkoekenbar in Gambia te beginnen. Toch ging het niet direct van z’n leien dakje. Hoe gaat het nu, 1,5 jaar later, met de pannenkoekenbakkers?

Voor gek verklaard

Gisteravond was het stel te gast bij Jinek om te vertellen hoe het er nu voor staat met hun pannenkoekenbar. Maar wie kwam er eigenlijk op het grandioze idee om pannenkoeken te gaan bakken in Afrika? Samen, antwoordt het stel resoluut. “Sommigen verklaarden ons voor gek en sommige mensen maak je er verdrietig mee. Anderen vinden het ontzettend stoer.”

Of de twee ook marktonderzoek deden voordat ze aan hun avontuur begonnen? “Ja, we keken naar wat er nog niet was in Gambia. Die pannenkoek was er niet, dus die moest er komen”, vertelt Jolanda. Was alles maar zo simpel in het leven.

Hete pepers

Toch ging niet alles vanzelf. Zo verliep de communicatie tussen het stel en de bediening nogal stroefjes aan het begin, waardoor er weleens wat mis ging. Hoe dat nu gaat? “Nou ik moet zeggen dat mijn Engels een stuk beter is geworden waardoor we beter kunnen communiceren”, aldus Theo. Daarbij meent hij nu apentrots te zijn op zijn personeel.

“Je moet niet vergeten dat het Afrikanen zijn en geen Nederlanders”, vertelt Jolanda. Theo voegt daaraan toe: “Ze doen wel wat je vraagt, maar zodra je ze hun gang laat gaan vallen ze terug op hun eigen systeem en dan wordt het ineens een heel ander gerecht. Zonder overleg, zo van ‘dat is toch ook lekker?’” Jolanda barst in lachen uit: “Haha ja, dan proefde ik dat het wel héél pittig was. Dan zei ze ‘ja er lagen nog een paar pepers, dus ik dacht die doe ik er ook maar gewoon bij'.”

Hoe gaat het nu?

En hoe gaat het nu met het stel? “Het gaat ontzettend goed! Je komt er lekker in”, vertelt Jolanda trots. Het is ze volgens Theo zelfs gelukt om de Gambianen aan de Hollandse pannenkoeken te krijgen.

Bekijk het hele fragment van Jinek hieronder.

Klik hier om de hele aflevering van Ik Vertrek nog eens terug te zien.

Lees ook: Haha: Er is een seks move naar Kanye West vernoemd en wij hadden het niet beter kunnen bedenken

Beeld: KRO-NCRV