Lifestyle / Vrije tijd

LeZeres

Nadine Nadine Persoonlijke blog
1
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Vrije tijd

Festivals

Afgelopen weken heb ik 2 festivals bezocht. Ondanks dat ik genoten heb, heb ik me ook geërgerd aan andere festivalgangers. Dus daarom lekker ouderwets zeuren over de festival frustraties!

- Lekker een uur in de auto zonder airco naar de festival bestemming. 15 euro handje contantje betalen om te mogen parkeren. Ik kan dus altijd alleen maar pinnen. Gelukkig was ik niet alleen en hebben we geld bij elkaar kunnen verzamelen. Je krijgt een parkeerplaats toegewezen midden in een weiland dus daarna mag je nog eens lekker 10 minuten gaan lopen terwijl je gewoon moet plassen. Je ziet en hoort de mainstage al en wordt alleen maar enthousiaster. Kunnen ze die parkeerplaats nou niet gewoon er naast maken?!

- Eindelijk binnen nadat de beveiliging een blik in je tas heeft geworpen. Omdat ik bij een man stond mocht hij me niet fouilleren dus ik had rustig mijn hele bh kunnen volstoppen met dingen die toch niet mee naar binnen mogen.

- Lekker even rondkijken naar iedereen. Natuurlijk valt mijn oog op de kleding keuze van andere mensen, deze valt niet altijd bij mij in de smaak. Je hebt een goed lichaam – of niet - en dat mag je prima laten zien. Op vakantie. Doe gewoon een t-shirt aan mannen, geen singlet maar een t-shirt. Ik hoef je zweet op je naakte lichaam niet te zien hoor. 

Ook voor de dames geldt, trek iets aan… geen bikini of teenslippers. Ik met mijn t-shirt, short en sneakers voelde me net een non tussen al die half naakte mensen. Ik begrijp dat het warm is.

- Dorst!! Maar 7 euro voor een flesje water?! Gelukkig waren er drink kraantjes waar je je flesje volgens de regels niet mocht vullen maar waar je gewoon met je mond aan moest gaan hangen net zoals al die andere mensen. Dus ik met mijn flesje in mijn tas naar het kraantje, niemand die er wat van zei en iedereen deed gewoon lekker mee. Je moest dan wel de knop inhouden voor dat pisstraaltje wat eruit kwam.

- Het feit dat ze die dopjes eraf laten… Sta je te springen, botst degene naast je tegen je aan, klotst dat hele flesje over je kleding – geen last van met een bikini natuurlijk - , doei 7 euro.

- Terug naar de bar waar weer een ontzettende rij staat. Weer dorst dus gelukkig helpt de barmedewerker eerst die 5 mensen die na jou bij de bar kwamen staan.

- Genoeg gedronken dus tijd om te plassen. Natuurlijk op zoek naar een schoon toilet. Als je geluk hebt zijn het geen Boels “Bio Boxen” zo als zij het noemen, want die kunnen niet schoon zijn. Alleen maar slechte ervaringen mee. Gelukkig zijn er festivals die containers gebruiken en deze enigszins schoonhouden. Maar er zijn dus mensen die het nodig vinden om hun uitwerpselen niet door te spoelen, dan loop ik dat toilet mooi voorbij. Wc papier was er trouwens wel altijd dus ik had die 3 pakjes zakdoekjes best thuis kunnen laten.

- Dan sta je eindelijk bij de favoriete artiest op een fijne plaats waar je kunt bewegen en kunt kijken denkt een of andere reus van 2 meter 10 even voor je te kunnen komen staan.

- Blijkbaar is er ook een gangpad tussen mij en mijn vriendengroep, wist ik ook niet. Moet natuurlijk wel even flink geduwd worden met de ellebogen.

- Dus dan raak je je vriendengroep kwijt net zoals al die andere mensen die naast je staan te bellen – schreeuwen - dat ze rechts achter bij de bar staan.

- Vriendengroep gevonden, tijd voor een andere artiest waar je 3 nummers van kent. Draait hij alle nummers behalve die 3 nummers die jij kent en dan klinkt alles hetzelfde toch.

- Eindelijk weer een toffe plek gevonden staan er twee mensen naast je met elkaars tong in elkaars keel te proeven wat ze gisteravond hebben gegeten. Draaien van links naar rechts omdat ze elkaars geslachtsdeel tegen elkaar aan willen drukken. Boek een kamer, ga naar je tentje, maakt me niet uit, maar niet hier!!

- Ik drink op festivals geen alcohol en ook gebruik ik geen drugs, daarom heb ik geen probleem met het ‘zero tolerance’ beleid. Gelukkig is dit een algemeen bekend beleid en gelukkig zijn er mensen die nog even moeten opzoeken wat dit betekent. Als je dat pilletje toch wilt nemen omdat je dan blijkbaar meer lol hebt, zeker doen, maar niet in mijn buurt. Ik hou niet van die mensen die helemaal strak naast je staan te stampen.

- Maar wanneer de beat dropt is het natuurlijk wel nodig om met bekertjes bier te gooien.

- Komt dat bekertje natuurlijk net langs de camera van de persoon die de hele tijd staat te filmen omdat tegenwoordig alles op Facebook, Snapchat en Instagram gedeeld moet worden. Geniet toch gewoon van het moment.

- Vergeet vooral niet om de dag er na overal te plaatsen dat het “super geslaagd” was.

Gelukkig heb ik ontzettend genoten van deze festivals en ga ik in de toekomst nog meer festivals bezoeken om van te genieten en om over te zeuren!