Mama / Kinderen

LeZeres

Bio Bebo - Barbara den Hollander Bio Bebo - Barbara den Hollander Oprichter Bio Bebo
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Kinderen

Eindelijk een camper - op wereldreis naar Drenthe

Als klein meisje droomde ik er al van om met een camper de wereld rond te trekken. Het liefst een omgebouwde bus, beschilderd met een gave panterprint. Nu, 25 jaar later, is het dan echt zover, ik heb een campertje! Weliswaar geen panterprint, maar een eyecatcher is het wel te noemen: een oude Chevrolet G20 bus uit 1989. Na maanden van verbouwen en opknappen was het afgelopen weekend tijd voor ons eerste uitstapje, op naar de camping in Drenthe, nog net geen wereldreis, maar het kwam in de buurt! 

Vliegende appels

We vertrokken vrijdag aan het begin van de avond in de hoop de spits achter ons te laten. Dat lukte aardig, alhoewel de aankomsttijd op de navigatie steeds later werd omdat we met ons bakkie steevast onder de maximumsnelheid reden. Welliswaar met een slakkengangetje, maar wel vanuit mijn troon en onder luid gegrom gleed ik voort richting noorden. Met enige vertraging vanwege enkele onvoorziene stops ("mama, ik moet plassen", toch nog even tanken, oeps iets te hard geremd waardoor alle appels door de camper vliegen), kwamen we aan bij ons tijdelijk verblijf, camping Het Buitenland. Deze camping is een paar jaar geleden opgericht door Floortje Dessing, waardoor je ervan verzekerd bent dat je van alle gemakken voorzien bent en tevens wordt onderdompeld in een fijn bohemian hippie sfeertje zonder al te veel geitenwollen sokken.

 

Struikelen over een slapend kind

Bij aankomst renden de kinderen direct het terrein op, helemaal in hun element. Zelf was ik nog enige tijd bezig met elektra aansluiten, klapstoeltjes te voorschijn toveren, bedjes uitklappen en meer van dat soort kampeerklusjes. Toen alles was uitgerold, ingeplugd en vastgesjord stortte ik mij op een heerlijk glaasje wijn. Hier kon ik wel aan wennen! De nacht verliep ook goed! In mijn zoektocht naar de plasemmer struikelde ik slechts een keer over een slapend kind, ik werd maar acht keer gestoken door een mug, en niet meer dan twee keer wakker gehuild door de buurbaby. 

Tikkeltje nerveus

In de loop van de ochtend ontstond het briljante idee om twee pony's te huren. Die stonden op een veldje bij de camping en mochten meegenomen worden voor een rondje op het terrein. We werden ervan verzekerd dat het enorme braverds waren en dat je zelfs een stukje op hun rug kon rijden. De realiteit was dat ze vooral heel hongerig waren en enkel geïnteresseerd waren in het klaverplantje langs het pad. Zodra we probeerden ze vriendelijk op de rug te kloppen of met een zacht rukje aan het halster enige voorwaartse beweging te bewerkstellingen, werden we getrakteerd op een nukkige hoofdbeweging waar we eerlijk gezegd een tikkeltje nerveus van werden. Ons stressniveau steeg in rap tempo toen alle campingkinderen joelend en springend rondom de pony's gingen staan, niet gehinderd door de angst waar we zelf al enigszins door werden geconsumeerd. We hadden de pony's voor twee uur gehuurd, maar na tien minuten vroegen we ons af of we ze al terug mochten brengen. Een paardenmeisje zal ik vermoedelijk nooit worden.

Uilendatingseizoen

De rest van de dag werd vooral gebruikt om kampvuurtjes te maken, speurtochten te doen en tot zonsondergang te borrelen met de buren. De tweede nacht bracht geen noemenswaardige problemen met zich mee, behalve dan misschien de uil die tussen 2 en 5 uur middels luid paringsgeroep het uilendatingeizoen voor geopend verklaarde.

Na een inpaksessie die de halve dag in beslag nam, kon de terugreis worden ingezet, ook hier weer onderbroken door een aantal obstakels, deze keer in de vorm van een lege tank en geen tankstation kunnen vinden, ruzie over het laatste koekje en een indrukwekkende kinderdriftbui vanwege een veiligheidsgordel die niet lekker zat. Moe maar o zo voldaan arriveerden we in Amsterdam. We hadden ons eerste camperavontuur overleefd!