Mama / Kinderen

LeZeres

Bio Bebo - Barbara den Hollander Bio Bebo - Barbara den Hollander Oprichter Bio Bebo
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Kinderen

Bio Bebo Naar De Beurs - klotsende oksels en vechten om een banaan

Voor mijn bedrijf, Bio Bebo - een webshop voor biologische babyvoeding - stond ik afgelopen weekend op een babybeurs om onze merken te promoten.

 

 

 

 

Zweetplekken onder de oksels

Nu zijn beurzen altijd iets bijzonders. Ze vinden meestal plaats in het weekend, waardoor je er per definitie al vrij uitgeput aan begint. Ze zijn altijd aan de andere kant van het land, waardoor je voor dag en dauw op moet om er op een redelijk tijdstip aan te komen. Je sleept altijd een vrachtwagenlading aan spullen met je mee, waardoor je je helemaal een ongelukt sleept. En je bent altijd wel iets vergeten mee te nemen, waardoor je al binnen een kwartier lichtelijk gestresst en met zweetplekken onder de oksels al improviserend je banner zonder stok probeert op te zetten of je poster met kauwgom aan de achterwand van je stand probeert te bevestigen. 

Met samengeknepen dijen

Op het moment dat je de laatste flyers hebt neergelegd, de gratis gadgets netjes hebt gerangschikt en je nog net even naar de wc wil gaan voordat de eerste bezoekers binnen komen, besluit de organisatie de deuren eerder te openen waardoor de eerste stroom zwangere vrouwen zich al richting jouw stand beweegt. Met samengeknepen dijen tegen de plasaandrang voer je vervolgens zo'n 500 ongeveer dezelfde gesprekjes over het belang van biologische babyvoeding.

Vechten om een banaan

Terwijl je praat met de vaders en moeders spelen de al wat oudere kindjes op het tapijt voor de stand met de door jou meegebrachte speelgoedjes. Dat was een goede zet! Je kunt rustig met de ouders kletsen en de kindjes vermaken zich opperbest. In enkele gevallen misschien iets té. Vanuit je rechterooghoek zie je een dreumes hardhandig je vintage houten speelgoedtreintje kapotrammen. Je linkeroog wordt inmiddels naar drie baby's getrokken die hardhandig vechten om een banaan. Al tandenknarsend zie je de stukjes banaan in het rondvliegen en grijpgrage banaanhandjes driftig blokjes in de blokkendoos persen. 

Rommelende maag

Ondertussen slinkt je meegebrachte vooraad boterhammen met pindakaas in rap tempo en is ook je thermoskan met thee nagenoeg leeg. Je checkt je telefoon: 11.20u.... Gelukkig is daar alweer de volgende stroom bezoekers: zolang die blijven komen, voel je de vermoeidheid niet en overstijgt het babygekrijs het kabaal van je rommelende maag. 

De airco in de zaal blijkt door een fanatieke mederwerker van het congrescentrum op standje 17 graden gezet te zijn. Echter, een stiekeme zoektocht naar de thermostaat en een kleine slinger richting 22 graden lost dit probleem al gauw op. 

Stiekem wegmoffelen

Inmiddels is het 17u en zijn zowel standhouders als bezoekers wel redelijk afgedraaid. Een langsdwalende dreumes die besluit alle resterende flyers door elkaar te husselen zorgt voor nog enige afleiding, maar al gauw is de zaal volledig uitgestorven. De organisatie heeft echter bedacht dat er pas na 19u mag worden afgebouwd, dus openlijk inpakken is not done. Stiekem zijn alle standhouders al vanaf 18u onopvallend stapeltjes overgebleven producten en flyers in de dozen achter hun stands aan het wegmoffelen. Om 19u is de beurs dan eindelijk afgelopen en begint het grote opruimen. Ook al heb je zo'n 1000 flyers en 100 goodiebags weg gegeven, het lijkt toch altijd alsof je met meer spullen terug gaat dan dat je gekomen bent. 

En toch...wanneer je die avond met brandende voeten, kloppend hoofd en hese stem thuis op de bank ploft kijk je stiekem alweer uit naar de volgende beurs.


Liefs, Barbara
Oprichter Bio Bebo
www.biobebo.nl
facebook.com/biobebo.nl
instagram.com/biobebo.nl