Lifestyle / Sport & gezondheid

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Sport & gezondheid

Hardlopend mijn grenzen verleggen.

Afgelopen zondag was het zover dat een grote wens van mij vervuld werd. Jaren stelde ik mijn droom al uit. Ieder jaar had ik een smoes. Zo had ik het vaak genoeg te druk. Vond ik hardlopen in de winter maar niks. En dacht ik dat ik toch geen 8 kilometer kon rennen. Ieder jaar dat dit evenement plaatsvond dacht ik volgend jaar sta ik daar ook. En toch gebeurde het nooit.

Een paar maanden geleden werd de inschrijving weer geopend voor dit evenement. Even twijfelde ik, maar ik besloot mezelf in te schrijven. Nu had ik een stok achter de deur en moest ik wel gaan trainen. De eerste paar trainingen waren zwaar. Maar ik had een doel dus ik moest en zou ervoor gaan. De kilometers gingen steeds soepeler en ik kreeg vertrouwen in mijn lijf. Ik kreeg vertrouwen in het feit dat ik het misschien wel kon. 

En toen was het zondag. Op van de zenuwen ging ik dan naar Apeldoorn. Was ik in vorm? Ik hoopte het enorm. Al die mensen aan de kant ik begon er echt zin in te krijgen. Maar wat zag iedereen er sportief uit, veel beter voorbereid dan mij. Maar ik deed dit voor mezelf dus vol goede moed ging ik in het startvak staan samen met mijn collega's. We zouden tegelijk gaan starten en kijken hoelang we het samen redde, en als het lukt ga ervoor was ons motto. Mijn ene collega waren we al vrij snel verloren en met mijn andere collega lukte samen lopen tot 1 kilometer voor de finish. Onderweg was iedereen enthousiast aan het klappen en muziek aan het maken, ik vond het zo leuk! Volgens mij heb ik de hele weg gelachen, ik was zo blij dat ik dit kon. De laatste kilometer heb ik alles gegeven. Ik zweefde en voelde mij zo onwijs gedragen door de toeschouwers. 

Vlak voor de finish werd ik geroepen, ik keek om en zag mijn vriend en schoonouders staan. Wat een verassing dat hun er voor mij waren. Ik struikelde bijna over mijn benen maar rende als een speer over de finish want ik wilde wel een mooie tijd neerzetten. 51,28 Mijn tijd waar ik onwijs trots op ben. 

Ik besef me dat ik een jaar geleden depressief op de bank lag en dat ik dit nu gewoon al kan doen. Dat er zoveel gebeurt is in een jaar. Maar dat ik het kan, dat ik trots mag wezen op mezelf en dat er een leven is na een depressie. En ik ben blij dat ik zo onwijs heb doorgezet om mijn dromen waar te maken. Dat ik nooit heb opgegeven om te geloven in het leven.