De leukste musea in Nederland

Vrije tijd door Anne

Heb je een dag vrij en weet je niet zo goed wat je kunt gaan doen? Een museum is altijd veel leuker dan je eigenlijk zou verwachten. Het hoeven echt niet alleen maar ‘saaie’ schilderijen aan de muur te zijn. In Nederland hebben we genoeg leuke musea, dit zijn mijn favorieten. 

Hertog Jan Brouwerij 

Bij een rondleiding door deze brouwerij zie je het hele proces hoe ze bier maken, superinteressant. Je ruikt de hop en de mout, en je mag natuurlijk ook het bier proeven. Een rondleiding duurt twee uur en daarna kun je heerlijk genieten van een biertje in het café. Het is in Arcen, Limburg. 

Mondriaanhuis 

Als je uit Den Haag komt, weet je al het een en ander over Mondriaan. Met een bezoek aan zijn geboortehuis leer je nog meer. Hij is bekend door zijn schilderijen met rode, gele en blauwe vlakken. In dit museum leer je over zijn leven, zijn verschillende soorten kunst en je kunt het ook zelf proberen. 

Kasteel de Haar 

Altijd als kind een prinses willen zijn? Ook als volwassene krijg je dit gevoel in dit prachtige museum. Kasteel de Haar is het grootste en meest luxe kasteel van Nederland en mag daarom zeker op je bucketlist. Grachten, ophaalbruggen, grote kamers, dit kasteel heeft het allemaal. 

 

 

Stedelijk museum 

Dagje Amsterdam? Ruil het drukke en toeristische Rijksmuseum in voor het Stedelijk museum.het museum hangt en staat vol met modern kunst. 

Groninger museum 

Ga je toch liever naar het noorden? Dit museum is van buiten al een plaatje. Door de abstracte vormen weet je zeker dat je aan het geode adres bent. Er is genoeg te zien binnen, dus wees niet bang om een hele middag binnen te zijn.