Lifestyle / Reizen

LeZeres

Anne Anne
6
  • 2whatsapps
  • 2mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Reizen

10 redenen om een keer naar Ouddorp (Zuid-Holland) te gaan

Zon, zee, strand en natuurlijk rust: iets wat we allemaal maar al te graag willen. We denken dat we daarvoor dure reisjes naar exotische bestemmingen moeten boeken, maar niets is minder waar! Nederland kent natuurlijk genoeg mooie plekjes, veel aan de kust. Toch is er wel één plek die daar met kop en schouders bovenuit steekt: Ouddorp. Voor velen een onbekende plek, voor anderen een plek om thuis te komen.

 

In de winter is er nog geen hond te bekennen, maar vanaf Pasen wordt het altijd reuzegezellig bij ons. De horeca barst los en ook de campings stromen langzaam vol. Zoek je nog redenen om overtuigd te worden? Hier zijn er tien.

1. Het is aan de kust

Ja, dit heeft niet meer toevoeging nodig denk ik. Het grenst aan de Noordzee én aan het Grevelingenmeer. We hebben dus wel 17 kilometer aan heerlijke stranden, je hoeft dan ook echt niet bang te zijn om hutjemutje op elkaar te zitten.

2. We hebben de gezelligste terrasjes

Vanaf april zitten alle terrassen alweer vol. We drinken bier, eten bitterballen en zitten lekker achterover met onze kop int zunne'ie. Zowel in de ring als op de strandtenten is het heerlijk.

3. We zijn nuchter, en dat is nog zacht gezegd

Die Amsterdamse trekjes, die kennen we hier niet. We praten met elkaar, maken grappen om niks en zeggen iedereen gedag. Je zal snel een praatje kunnen maken met iemand, die je daarna nooit meer spreekt.

4. Maar in het weekend zijn we minder nuchter

Drinken wordt figuurlijk in ons bloed gegoten. De overheid zal er niet blij van worden, maar we beginnen hier nou eenmaal vroeg. Je zult dan ook niet snel iemand tegenkomen die niet gezellig wat wil drinken.

5. Port Zélande.

Do I need to say more? Een begrip bij de jeugd, maar ook de ouderen vinden het geen straf om hier te zijn. Center Parcs is heerlijk om een dag te zijn, mocht het weer even niet meewerken. Je kunt zwemmen, eten, mini golfen of naar de speelhal.

6. Op het eiland liggen nog meer leuke plekken om te bezoeken

Rond Ouddorp liggen meerdere kleine dorpjes, die een bezoekje zeker wel waard zijn. Dus mocht je een dag uit je huisje willen komen, ga eens rondrijden en je komt genoeg tegen.

7. Zeehonden spotten

Bij de brouwersdam heb je soms het geluk om echte zeehonden te zien. Parkeer je auto en kijk uit over de golven. Wie weet spot je wel een kopje boven water.

8. Concert at Sea

Eigenlijk het festival van de Zeeuwen, maar wij voelen ons ook wel bevoorrecht. Het is een halfuur fietsen, maar dan sta je al op het festivalterrein. Het is een jaarlijks festival en het is niet erg als je alleen voor Bløf gaat.

9. De natuur

Als echte Freek Vonk kom je genoeg tegen. Vogels, zeehonden, vissen, herten en wilde konijnen: niks is voor ons te gek. Maak rond 5 uur een wandeling door de duinen en de kans is groot dat een klein konijntje de weg overcrosst voor je neus.

10. De ring

Waar andere plekken een waar centrum hebben, stopt het bij ons bij de ring om de kerk heen. We hebben een Hema, Kruidvat en wat supermarkten, maar daar blijft het ook bij. Als je echt wilt winkelen hebben we wel wat kleine boetiekjes waar je je hart op kunt halen, maar zo hou je meer geld over om lekker uit eten te gaan.

11. We hebben nieuwe parken (bonus)

Tot een paar jaar terug kon je eigenlijk alleen je tentje opzetten op een camping, maar sinds 2 jaar terug hebben we echte bungalowparken. Zo hoef je niet meer met je wc-rol over straat.

Heb ik je niet overtuigd? Helaas, ga je gang en boek je ticket to the tropics met Gerard Joling. Het is alleen wel écht een plek die je bucketlist waard is.