Oh yes! De Tokkies are back en zo gaat het nu met ze

Media door Laura

Hanna, Gerrie, Wesley en Wimpie, Nathalie en Natacha. Gaat er al een belletje rinkelen? Het zijn de enige echte Tokkies. In 2003 werd de familie uit Amsterdam Slotermeer in één klap beroemd door een heftige burenruzie waarna ze een eigen televisieprogramma kregen. Na jaren van de buis te zijn geweest zijn de Tokkies weer terug.

de tokkies comeback

Lees ook: Barbie bevestigt: 'Ik was zwanger van mijn ex'

Familieruzie 

De familie is beroemd in heel Nederland. 'Tokkie' schopte het zelfs tot de Van Dale. De familienaam werd dankzij het programma al gauw een synoniem voor een asociaal persoon. De échte familie Tokkie is er alles behalve blij mee, vertellen ze in een interview met Shownieuw. Ze hebben namelijk poen nodig. 'Instanties' willen pa Tokkie (die eigenlijk Ruijmgaart heet) namelijk geen geld geven vanwege hun naam. Daarnaast is er dikke mot met de familie van ma Tokkie. "Ze zeggen dat we hun naam ten schande hebben gemaakt. Hun kinderen worden vanwege hun naam in elkaar geslagen."

Maar er is meer narigheid. Gerrie heeft keelkanker, waardoor hij blijvend hees is en praten niet meer lukt. "En wippen ook niet meer," vult ma Tokkie aan.

Muziek maken

De familie wil zijn naam zuiveren en heeft daarom een comeback aangekondigd. In 2005 heeft de familie de single 'Verre kerst' uitgebracht en is van plan weer muziek te gaan maken en op te treden. Maar bereid je vast voor. "Wij zijn geen zangers of zangeressen. Maar we gaan het gewoon doen. We gaan gewoon kijken waar het ons brengt."

Ga naar 23:48 voor het interview met de Tokkies.

Lees ook: Komt er dan tóch een derde Sex & The City-film?