Mama / Kinderen
Kinderen

Wanneer deed jij voor het laatst iets liefs voor een kind?

Reageer 0

Aandacht voor kinderen zit 'm in de kleine dingen: een luisterend oor, een glas limo of een potje voetballen. Toch zijn er in Nederland teveel kinderen die deze aandacht nauwelijks krijgen. En dat terwijl het juist heel belangrijk is voor hun ontwikkeling. De organisatie Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen en jij kunt helpen met slechts een klein gebaar.

De week van Het Vergeten Kind

Op 29 januari start de Week van Het Vergeten Kind die dit jaar gaat over het belang van kleine gebaren van echte aandacht, van een luisterend oor tot samen een spelletje spelen. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in probleemgezinnen en die nauwelijks dit soort positieve aandacht ontvangen. Dat kan toch niet?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die het al moeilijk hebben vaak minder steun krijgen van volwassenen om zich heen. En dat terwijl positieve aandacht juist voor hen juist zo belangrijk is om zich te kunnen ontwikkelen. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, want het zit ‘m juist in de kleine dingen.

Verwarm een kind met een lief bericht

Om deze kinderen te steunen, roept de stichting Het Vergeten Kind heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen. Hoe? Heel simpel. Ga naar www.hetvergetenkind.nl en laat een lief berichtje achter. Dit kan van alles zijn, zoals ‘je kan het’ of ‘geloof in jezelf’. Met al deze lieve berichtjes wordt een kilometerslange supportsjaal gemaakt, die na de actieperiode aan de kwetsbare kinderen uitgedeeld zal worden. Top initiatief? Wij vinden van wel!

De Week van Het Vergeten Kind is van 29 januari t/m 4 februari. Tijdens deze Week vinden er verschillende activiteiten door het hele land plaats, waarbij het gekozen thema centraal staat. Kijk voor meer informatie op de website van Het Vergeten Kind

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen