Seks & relaties
Seks & relaties

Getrouwd? Drie keer raden wanneer de meeste echtscheidingen plaatsvinden

Reageer1 0

Kerst, oh what a joy. Samen met je lief boodschappen doen, taken verdelen, het huis opruimen en elkaars familie over de vloer. Hét recept voor irritaties en fikse ruzies. Naast een feestje, is kerst vooral een keiharde relatietest. Het is dan ook niet zo gek dat de telefoon bij scheidingsadvocaten op twee januari roodgloeiend staat. 

Kerst is een vorm van presteren

Stel je voor. Gerda en Jaap bereiden zich voor op de feestdagen. Samen doen ze de boodschappen van tevoren bij de Sligro, want op eerste kerstdag komt Gerda’s familie en op tweede kerstdag die van Jaap op bezoek. Eenmaal bepakt en bezakt en drie opvliegers later in de parkeergarage beseft Jaap zich dat hij de sherry die zijn broer altijd drinkt is vergeten. Gerda raakt geïrriteerd wanneer Jaap per se terug wilt. “Jaap, we hebben geen tijd! Ik moet het hele huis nog op orde maken, de kinderen ophalen bij mijn ouders én TWEE kerstdiners in elkaar flansen!” Bekvechtend druipen ze af naar huis, waarna ze de rest van het weekend in stilte langs elkaar heen leven.

Wie herkent deze situatie? Het is er een die veel voorkomt bij stellen tijdens de feestdagen. Kerst vieren is een vorm van presteren, waarbij je je samen met je lief door een shitload aan verplichtingen worstelt. En als je het even niet meer ziet zitten is er vooral één persoon op wie je dat afreageert: je lief.  

Relatieprobelemen worden duidelijk

Aan het AD vertelde relatietherapeut Klaske de Vries: “Met onze drukke levens kunnen we normaal gesproken best goed om de relatieproblemen heen - blik op oneindig en gaan.” Tijdens de feestdagen breng je ineens veel tijd met elkaar door, waarbij je ook nog eens heel veel moét en elkaars familieleden er gratis bij krijgt. En dat zorgt voor spanning, waardoor onderliggende relatieproblemen die in het dagelijks leven weggestopt kunnen worden pijnlijk duidelijk worden. 

"We hebben allemaal dromen, plaatjes in ons hoofd over hoe onze relaties moeten zijn. Maar die plaatjes zijn vrijwel nooit de realiteit. En wij kunnen erg slecht met de realiteit omgaan”, aldus Klaske de Vries. Tijdens de kerst kunnen veel stellen helaas niet meer aan die realiteit ontkomen en besluiten dat de koek op is. Terwijl je elkaar ook een highfive kunt geven op nieuwjaarsdag. Fijn, we hebben de feestdagen weer overleefd! 

Lees ook: De 14 meest opmerkelijke huwelijkstradities van over de hele wereld

Reageer1 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • love2334

    Gelukkig nieuwjaar, iedereen die mijn getuigenis leest, mijn geliefde Jerry heeft het met me uitgemaakt, omdat hij een meisjesnaam Tasha zag, die een dochter was van een rijke zakenman, ik hou van Jerry met heel mijn hart toen Jerry het uitmaakte, voelde ik als het doden van mijn ik heb hem gebeld om met hem te praten maar hij heeft nooit op mij gereageerd, ik kijk online hoe je je geliefde terug kunt krijgen, toen ik Dr Sacre zag contact opnemen met mensen over hem getuigen hoe hij hen helpt hun minnaar terug te brengen dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles, dus hij vertelde me dat mijn geliefde terug zou komen, hij deed de betovering voor mij en mijn geliefde jerry was terug naar mij en we vieren allebei het nieuwe jaar samen dankzij dr. Sacre contact met hem op op e-mail sacretempleofpower@gmail.com of whatsapp hem of bel +2347033155855

    Angelina, Nederland maar woont in de VS.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen