Wie wil? Een appartement van 8 m2 te huur in Amsterdam

Wonen door Redactie Ze.nl

Ben je op zoek naar een relatief voordelig huisje in Amsterdam, maar heb je geen zin om het te delen met huisgenoten? Say no more! Gisteren stuitte Het Parool op een pareltje van een woning dat momenteel te huur staat in de buurt van het Leidseplein. Je betaalt een niet al te hoge huur en het heeft ook nog eens een mooie vissengraatvloer. Enig puntje van kritiek: het is nogal, eh, klein. 

Het huis, dat in de gewilde buurt Oud-West staat, heeft namelijk een oppervlak van acht vierkante meter. Je wc moet je delen, maar je hebt wel een eigen douche, berging en kleine kookruimte. En, binnen zeven minuutjes fietsen ben je op het Leidseplein. De oproep is geplaatst in een besloten Facebook-groep voor woningzoekenden in Amsterdam. Inmiddels worden er onder de post al hilarische reacties geplaatst. Zo wordt het idee geopperd dat de huurder maar een tentje op moet zetten op het bijgeleverde dakterras, wat met zes vierkante meter bijna net zo groot is als de woning zelf.

Gaat lekker wel, op die woningmarkt van Amsterdam. Of de 'woninggekte' nog lang aan gaat houden, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommigen denken dat het een bubbel is, anderen denken dat we de kant op gaan van Londen en New York. Dit ieniemini-appartementje laat in ieder geval zien dat die gekte voorlopig nog niet voorbij is.

Klik hier voor de foto's van het appartement. 

De foto in dit artikel betreft een stockfoto van iStock en heeft verder niets te maken met het genoemde huis in het artikel.

Lees ook: FUN-da: Hok aan het Vondelpark zonder plafond en muren voor 340.000 euro