Terugkijken: Jara's zus werd doodgereden tijdens een straatrace

Media door Laura

Jara vertelde gisteren bij RTL Late Night over haar zus Fleur die vorig jaar op 19-jarige leeftijd om het leven kwam door een aanrijding. Een dronken man en zijn zoon scheurden met bijna 170 kilometer per uur door het dorpje Loosdrecht. Fleur werd geraakt en overleed twee weken later. Wat het nog pijnlijker maakt voor Jara is dat de dader totaal geen berouw toont.

jara fleur

117 km per uur te hard

Fleur kwam uit haar werk en reed de Loosdrechtsedijk op toen ze vol in haar flanken werd geraakt door een auto die veel te hard reed. De beschonken man achter het stuur zou 167 kilometer per uur hebben gereden terwijl er 50 kilometer per uur was toegestaan. Met zijn zoon, die pal achter hem reed, deden ze een straatrace. Volgens Jara had haar zusje de auto's daarom onmogelijk kunnen zien aankomen. 

Lees ook: Verwarrende en hilarische tweets na bijzonder trio in Ik Vertrek

Coma

Fleur werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze direct werd geopereerd. Jara vertelt dat ze haar zusje nog even heeft kunnen spreken, maar dat Fleur daarna in coma werd gehouden. Twee weken na het ongeluk overleed ze aan haar verwondingen.

Geen berouw

De dader moet vier jaar in de gevangenis en zijn zoon kreeg een taakstraf van 100 uur. De dader bleef toch zijn schuld ontkennen, wat Jara enorm pijnlijk vindt. “Het is alleen maar jezelf dekken, geen straf proberen te krijgen. Volgens hen is het nooit op deze manier gebeurd, terwijl er best wel wat onderzoeken zijn geweest. Heftig om iemand zo in een ontkenningsfase mee te maken, terwijl de feiten er zijn."

Bekijk het fragment hieronder vanaf 0:50:

Lees ook: Terugkijken: Helene (47) heeft twee mannen en vertelde daarover op tv