Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Woon je in de grote stad? Dan heb je een grotere kans om ongelukkig te zijn

Reageer 0

Als je in de grote stad woont heb je het slecht voor elkaar. Althans, volgens een onderzoek van de Rabobank en de Universiteit Utrecht. Mensen die in de randstad wonen zijn het ongelukkigst, onveiligst en ongezondst. Daarentegen is het in Drenthe goed vertoeven, van alle provincies heeft men het daar het beste voor elkaar.

Lees ook: Citytrip: De 8 leukste steden om te bezoeken in de herfst

Ongelukkig in de grote stad

In de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wil je niet wonen. Dat blijkt uit de tweede editie van de Brede Welvaartsindicator die vandaag gepresenteerd wordt. In de grote steden wordt het allerslechtste gescoord van heel Nederland op de punten woontevredenheid, veiligheid en de balans tussen werk en vrije tijd. In Amsterdam is vooral wonen een groot probleem, doordat je je blauw betaald aan de huur. In Rotterdam is baanzekerheid weer het laagst.

Drenthe is the place to be

Wil je gelukkig worden? Ga naar Drenthe! Daar heeft men het juist goed voor elkaar. Mensen zijn daar gelukkiger dan in de rest van Nederland. Hoe dat komt? De sociale samenhang in de buurt is er fijn en de luchtkwaliteit is beter dan in de stad. Verder weet men de balans tussen werk en privé beter op peil te houden. 

Lees ook: 3 technieken om je dromen onder controle te houden 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen