Hartverwarmend: meisje (5) leegt spaarpot zodat klasgenootje melk kan kopen

De maatschappij door Roos

De 5-jarige Sunshine Oelfke uit Michigan ontroert de wereld met haar gulle actie. Het meisje besloot haar spaarpot te legen, zodat haar vriendinnetje Layla melk kon kopen. De moeder van het vriendinnetje had hier zelf namelijk geen geld voor. 

Bron: Facebook

Het filmpje ging viral

Zelf is Sunshine niet afkomstig uit een traditioneel gezin. Haar moeder is drugsverslaafd en brengt een groot deel van de tijd door in de gevangenis. Haar oma, Jackie, deelde de ontroerende actie van het meisje op Facebook en binnen de korste keren ging het viral. 

Lees ook: Ontroerend: jongetje zo aangedaan bij hereniging met vader dat hij niet kan bewegen

Binnen een week meer dan 1000 dollar

In totaal had Sunshine 30 dollar gespaard. In haar klas kon de helft van 20 leerlingen geen melk betalen. Een pakje melk kost 0,45 dollar, wat betekent dat in totaal 180 dollar per maand nodig is om de hele klas van melk te voorzien. De actie werd opgepikt door Amerikaanse media en er werden massaal inzamelingsacties gestart door middel van crowdfunding. Binnen een week werd al meer dan 1000 dollar opgehaald. 

Volgens Jackie heeft Sunshine zelf niet in de gaten wat haar actie allemaal teweeg heeft gebracht. "Ze wilde alleen maar helpen", aldus de grootmoeder van het meisje. 

Lees ook: Een gezonde en verse soep was nog nooit zo makkelijk