Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Het bizarre 'Pull a pig'-verhaal: werd Britse Sophie betaald?!

Reageer 0

Het belooft inmiddels een van de meest bizarre nieuwberichten van 2017 te worden: deze week verscheen de 24-jarige Sophie Stevenson in alle Britse kranten toen zij eergisteren vertelde over haar 'pull a pig'-verhaal. Naar eigen zeggen zou ze, na een korte vakantieromance in Barcelona, met de 21-jarige student Jesse M. af hebben gesproken in Amsterdam. Toen ze daar aankwam, was Jesse nergens te bekennen en kreeg ze een bericht via Snapchat: "It was all a joke. You were pigged." 'Pulling a pig' is zoiets als proberen het 'dikke lelijke meisje' te scoren om haar vervolgens te kwetsen. Een bizar en gemeen verhaal, maar is het ook echt waar?

Schandpaal

Hier op de redactie vielen we steil achterover van het verhaal van Sophie: hoe kon een jongen zó gemeen zijn. Ook van het fenomeen 'pigging' hadden we nog nooit gehoord, want wie verzint zoiets?! We probeerden dan ook direct via Facebook contact te zoeken met Jesse, maar hij bleek niet bereikbaar voor commentaar. Inmiddels werd hij niet alleen aan de Britse schandpaal genageld, maar ging ook de pers in Nederland los op de jongen uit Doetinchem. 's Avonds verscheen zijn verklaring: hij zou haar wel ontmoet hebben en ze zouden ook seks hebben gehad, maar daar is het bij gebleven. Er was daarna geen sprake van contact en de jongen zei niet eens te weten wat 'pigging' is. Als hij het woord 'pig' in de mond zou hebben genomen, dan zou het volgens heb alleen over de seks zijn gegaan.  

Pull a pig: Sophie

Gekwetst of betaald?

Maar waar komen dan de screenshots vandaan? En waarom zou de Britse Sophie dit allemaal bedenken? Het is wel vreemd te noemen dat de 'screenshots' er elke keer verschillend uitzien. Zo lijkt die van The Sun op een screenshot genomen met een iPhone, terwijl elders het bericht lijkt te hergeproduceerd met een Android. En zou er niet heel anders gereageerd worden als je na urenlang wachten op Schiphol eindelijk iets te horen krijgt, en dat het dan zo gemeen blijkt te zijn? Wij zouden op z'n minst er eerst een paar 'what the fucks', 'oh my god's' en onnoemelijk veel scheldwoorden uitgooien. En 'pigging': heb jij er ooit van gehoord? Hoewel Sophie gisterochtend haar verhaal deed bij de Britse talkshow This Morning op iTV, lijkt ze inmiddels niet meer bereikbaar voor commentaar als de Nederlandse Metro contact met haar op wil nemen. En waar blijven de screenshots van haar geboekte vliegtickets? Volgens Jesse's advocaat, Yehudi Moszkowicz, is er maar een verklaring voor dit alles: ze zou betaald zijn door de Britse krant The Sun om haar verhaal te doen, zo verklaart hij aan Metro. Inmiddels is Jesse met voor- en achternaam wereldnieuws geworden, dus mocht haar verhaal inderdaad gelogen zijn, dan zal een grote claim niet uitblijven.

Wat denk jij? Een gekwetst meisje die oprecht haar verhaal wil doen? Of iemand die wellicht wraak wil nemen op haar onbeantwoorde vakantieliefde omdat hij haar niet zo netjes behandelde in Barcelona...? Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Maar ongetwijfeld: to be continued!

Lees ook: Rosalynn (33): 'Ik ben 19 jaar lang bijna elke dag verkracht door mijn stiefvader'

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen