Lifestyle / De maatschappij

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
De maatschappij

Bestaat goed scheiden?

Tegenwoordig eindigt 1 op de 3 huwelijken in een scheiding. Hoe vaak een scheiding eindigt in een vechtscheiding is niet normaal vaak. Bij veel scheidingen zijn kinderen betrokken. En hoe erg de ouders ook hun best proberen te doen voor de kinderen, ze zullen hun leven er last van houden. Wat ik mij dan af vraag is of goed scheiden überhaupt kan.

Het is logisch dat je uit elkaar gaat als je niet meer van elkaar houd. Het is in mijn ogen logisch dat je gaat scheiden als de ander vreemd gaat. En zo zijn er tientallen redenen waarom het heel logisch is dat een echtpaar gaat scheiden. Vaak begint dan pas het gedoe. De kinderen, en geloof me iedereen wil het beste voor hun kind. Maar wat is nu het beste? Is het kind beter af bij de moeder of misschien toch wel bij de vader. En als het kind dan beter af is bij de ander, voelt dat niet als falen?

Dat het kind bij de ouders blijft kennen is in mijn ogen het aller belangrijkste en dat het geen partij hoeft te kiezen. En dat er niet negatief over de andere ouder word gesproken waar het kind bij is. Want zo gaat een kind vanzelf twijfelen aan de ouder. Of nog erger het kind gaat twijfelen aan zichzelf en dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

En ik weet ook wel dat het altijd haalbaar is om het kind op te laten groeien met beide ouders. Maar heel vaak is het wel mogelijk maar probeert een ouder het kind bij zichzelf te houden. Je wilt je kind het liefste iedere dag zien en alles meemaken wat je kind doet. Maar een kind komt meestal voor uit liefde laat het kind dan ook opgroeien in liefde. En dat betekend ook je kind naar iemand toebrengen waar je ooit van gehouden hebt. 

De gevolgen van een scheiding heeft vaak negatieve gevolgen. Zo hebben kinderen van gescheiden ouders vaak een lager zelfbeeld dan kinderen van wie de ouders nog wel samen zijn. Daarnaast hebben ze vaker gedragsproblemen en psychische problemen dan andere kinderen. Ook later blijken er vaker problemen te zijn met relaties simpelweg omdat ze geen goed voorbeeld hebben. 

In mijn ogen is goed scheiden heel moeilijk. Maar ik denk dat het wel mogelijk is. Door echt oprecht aan je kind te denken. En als beide ouders zich over hun eigen belang heen kunnen zetten moet het lukken. Alleen dan is er een grotere kans dat een kind het red.