Jessica (30) viel 54 kilo af: 'Ik vind mezelf nu lelijker'

Sport & gezondheid door Laura

Doodongelukkig was Jessica met haar 142 kilo wegende lijf. Toen ze na een jaar smeken bij de huisarts eindelijk een verwijzing voor een maagkoker kreeg kon haar geluk niet op. De operatie was in eerste instantie goed geslaagd, maar door complicaties moest ze ook een maagomleiding krijgen wat nog eens 50.000 euro kostte. Ze viel in no time 54 kilo af. Aan de buitenkant ziet ze er gezond uit, maar van binnen voelt ze zich ellendig. Aan een Britse krant doet ze haar verhaal.

jessica gewicht

Overtollige huid

“Ook al is mijn lichaam nu 90.600 euro aan operaties waard, ik haat nog steeds hoe ik eruit zie.” Dankzij de operaties weegt ze 54 kilo lichter en is ze negen kledingmaten omlaag gegaan. Dat klinkt als een droom, maar het snelle gewichtsverlies heeft gezorgd voor enorme hoeveelheden overtollige huid.

“Ik lijk net een Shar-pei hond. Vooral als ik samen met mijn man in bed lig. De huid rondom mijn buik valt in lagen langs mijn lichaam. Het is overal gaan hangen. Mijn armen en benen zien er vreselijk uit en ik heb geen volume meer in mijn borsten. De overtollige huid op mijn buik hangt tot over mijn schaamstreek waardoor ik de rollen bij mijn kleding moet instoppen. Ik voel me niet eens op mijn gemak in mijn eigen huis. Mijn lichaam is nu zelfs lelijker dan toen ik 141 kilo woog.”

“Het voelt alsof er geen eind aan komt. Ik ga regelmatig naar de sportschool, maar ik kan de spieren die ik opbouw niet zien omdat mijn rollen alles verbergen. Het is zo frustrerend.”

Lees ook: Ilse (25) lijdt aan PCOS: 'Ik heb al vijf miskramen gehad'

Geen geld voor operatie

De enige oplossing voor Jessica om zich beter te voelen is een operatie waarbij de overtollige huid wordt verwijderd. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hier is een flinke smak geld voor nodig. Nog eens 45.000 tot 68.000 euro, denk Jessica. Dat geld heeft ze niet zomaar rondliggen. “We werken heel hard en ik wilde niet op hulp vragen, maar mijn man Francisco overtuigde me om een crowdfundingpagina op te zetten.”

“Ik hoop dat ik anderen kan helpen door mijn verhaal te delen. Ik wil dat mensen begrijpen hoe het hele proces werkt. Inclusief de complicaties en de struggles. Je krijgt niet altijd de resultaten waar je op hoopt.”

Lees ook: Lisa (21) weegt 248 kilo: 'Mijn lunch? 2 borden friet, 6 gefrituurde snacks en een hele fles cola'