Fashion
Fashion

Wat is de betekenis van een 'traantje' tattoo? - Tattoo Tuesday

Reageer 0

Een 'traantje' tattoo, oftewel: een tattoo van een traan onder je oog. Een welbekend verschijnsel in de gevangenis en het wordt daarom niet voor niets een prison tattoo genoemd. Maar niet alleen bajesklanten zijn fan van deze tatoeage, er zijn ook een aantal sterren die een traantje op hun wang hebben vereeuwigd. Dus rijst bij ons de vraag: wat is de betekenis van een tattoo van een traantje?

Betekenis

Niet schrikken, maar als je iemand met een 'traantje' tattoo ziet, zou het zomaar kunnen zijn dat diegene iemand vermoord heeft. Dat is namelijk waar een 'teardrop tattoo' officieel voor staat. Say whaaaaat?! Voordat je de pan uitfreakt: gelukkig heeft de welbekende tattoo inmiddels ook een iets andere betekenis. Een traan naast een oog kan ook betekenen dat iemand verdrietig is, bijvoorbeeld omdat diegene iemand heeft verloren. In de gevangenis is er echter maar één optie: als iemand daar een 'traantje' tattoo heeft, heeft diegene toch echt iemand omgelegd. 

Betekenis traantje tattoo
Rapper 'The Game' heeft ook een 'traantje' tattoo

Bekende sterren met 'traantje' tattoo

Als een groot deel van de wereldbevolking een 'traantje' tattoo heeft, dan kun je er donder op zeggen dat er ook bekende sterren hebben gekozen voor deze vorm van gezichtsversiering. Zo heeft rapper The Game er eentje onder zijn linkeroog, en alhoewel rappers misschien niet altijd een zuivere reputatie hebben, staat het traantje van The Game niet voor een moord die hij heeft gepleegd. De tattoo van The Game heeft hij laten zetten ter nagedachtenis aan een overleden vriend. Lil'Wayne heeft zelfs meerdere tattoos van traantjes op zijn wang, maar ook hij is geen (serie)moordenaar. Ook dit staat voor meerdere vrienden die hij heeft verloren. Nog een bekende ster met een teardrop tattoo was niemand minder dan Amy Winehouse. Of nou ja, tattoo... het was maar tijdelijk. Bij haar symboliseerde deze traan het verdriet dat ze had toen haar voormalig echtgenoot Blake Fielder-Civil in de gevangenis zat. Kelly Osbourne heeft ook een tattoo van een traantje, maar dan op haar vinger.

Betekenis traantje tattoo
Het traantje van Amy Winehouse was maar tijdelijk

Een 'traantje' tattoo: doen of niet?

Twijfel je of je zelf zo'n prison tattoo wilt? Een tattoo op je gezicht is een heftige keuze: er zijn immers maar weinig mogelijkheden om deze te verhullen. Daarbij zullen veel werkgevers niet blij zijn als je een tatoeage in je gezicht hebt, maar dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de branche waarin je werkt. Je kunt ook voor een veiligere plek kiezen, zoals Kelly Osbourne. En verder... misschien niet een heel leuk idee als mensen denken dat je een moordenaar bent. Then again, wie zijn wij om iets over jouw lichaam te bepalen: dat doe je nog altijd lekker zelf.

Lees ook: Tattoo Tuesday: Dit zijn de 7 minst pijnlijke plekken voor een tatoeage

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen