Seks & relaties / Seks
Seks

VRIJ-dag: 5 mythes over anale seks

Reageer 0

Op anale seks heerst nog steeds een groot taboe. Toch is het de nummer één seksuele handeling waar heterostellen het meest nieuwsgierig naar zijn. Speciaal daarom hebben wij vijf mythes over anale seks voor je op een rijtje gezet.

1. Het doet pijn

Nee, anale seks hoeft geen pijn te doen. Veel vrouwen vinden het juist heel plezierig en sommigen krijgen zelfs een orgasme. De belangrijkste tip: zorg dat je veel glijmiddel gebruikt. Ook is het belangrijk om rustig te beginnen en de tijd ervoor te nemen. Wanneer je rustig start met een vinger en aangeeft wat prettig aanvoelt, hoef je je geen zorgen te maken over pijn. 

2. Alleen ‘sletten’ hebben anale seks

Een veelgemaakte fout is dat anale seks sletterig is. Het is niet voor niets de nummer één seksuele handeling waar heterostellen nieuwsgierig naar zijn. Er zit een natuurlijke nieuwsgierigheid in ons wat ernaar verlangt. En als het plezier geeft, kun je er gerust in een veilige omgeving mee experimenteren. Wat is daar nou sletterig aan?

3. Anale seks is slecht voor je lichaam

Bedenk maar zo: seks op de verkeerde manier is altijd slecht voor je lichaam. Met een droge vagina is ook vaginale seks niet goed voor je. Hetzelfde geldt voor de anus. Het verschil is dat de vagina zelf vocht aanmaakt en de anus niet. Daarom benadrukken we nogmaals het gebruik van genoeg glijmiddel. Geef zelf aan wat je prettig vindt aanvoelen, dan is er niets slecht aan.

4. Met anale seks hoef je geen condoom te gebruiken

Dit is niet waar. Ook met anale seks kun je een soa krijgen, zoals chlamydia, gonnoreo, hepatitis en HIV. Sterker nog, door de dunne wand in je anus heb je zelfs meer kans op sommige soa’s dan bij vaginale seks. Dus: don’t be silly, wrap your willy!  

5. Het is vies

Dit is misschien wel de grootste misvatting over anale seks. In tegendeel tot wat veel mensen denken bevat het onderste gedeelte van de anus zeer weinig vuil. Toch is het verstandig om de vagina te vermijden nadat je anale seks hebt gehad om infecties te vermijden. Gewoon even wassen en hij is weer ready to go! Wil je echt spik en span te werk gaan, kies dan voor een klysma voordat je aan de slag gaat.

Lees ook: VRIJ-dag: wat mannen zo lekker aan anaal vinden 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen