#Worldpeace (Column)

Columns door Annemijn Dreesmann

In het huidige klimaat van angst en terreur ga je toch nadenken hè. Over wat je zelf kan doen om bij te dragen aan een betere wereld. Nu heeft er van kleins af aan wel een klein wereldverbeteraartje in mij gezeten. Toen ik een 7 was deed ik eerste communie. Als onderdeel van de ceremonie mochten ik en de andere deelnemende kinderen onze grootste wens uitspreken en een kaarsje branden. De meesten hadden in overeenstemming met elkaar iets opgeschreven over opa of oma die er niet meer was en ze zo graag nog eens wilden zien. Aangezien ik de opa’s en mijn oma die ik niet meer had ook nooit gekend had, zocht ik toch naar iets anders. Als een heuse future Miss America ging ik dan maar meteen voor wereldvrede.

Ook later zijn de goede bedoelingen gebleven. Toen mijn ouders erachter kwamen dat ik donateur was geworden van het Aidsfonds vroeg mijn moeder toch wel enigszins bezorgd naar mijn beweegredenen. Deze waren eigenlijk vooral dat een meisje op een idealisme gevoelige leeftijd een donateur werver was tegengekomen op straat. En misschien iets met een verhaal van een biologieleraar over de misstanden rond de verdeling van Aidsmedicijnen dat per ongeluk was blijven hangen.

Ook vrijwilligerswerk doe ik met enige regelmaat en dat is zeker niet altijd zo onzelfzuchtig als het klinkt. Een bijzondere reis maken, een bijzondere ervaring of een welkome opvulling/ opstap in mijn CV tijdens het zoeken naar een betaalde baan waren hier toch ook wel belangrijke beweegredenen. En dit natuurlijk in de aantrekkelijke verpakking van een doel waardoor je je ook nog eens goed kunt voelen over jezelf. Je krijgt er (bijna) altijd iets voor terug en vaak meer dan je denkt.

De belangrijkste les die ik zelf op dit gebied nog kan leren? Iets bijdragen aan de wereld begint met kleine gebaren en in je eigen omgeving.


Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.