Seks & relaties
Seks & relaties

4 geheimen over het mannenorgasme - VRIJ-dag

Reageer 0

Wanneer je zelf al een aantal jaar seksueel actief bent, weet je als het goed is (!) hoe jouw eigen orgasme voelt. Maar hoe zit het met het mannenorgasme? Wat gebeurt er precies op het moment dat meneer zijn goedje uitwerpt? Vier feitjes over het mannenorgasme die je misschien nog niet wist. 

Lees ook: VRIJ-dag: Wat mannen zo lekker aan anaal vinden

Zijn hersenen zijn compleet uitgeschakeld

Of nou ja, echt hersendood zijn ze natuurlijk niet, maar als we mannen mogen geloven hebben ze geen idee wat er om hen heen gebeurt als ze klaarkomen. En om het nog duidelijker te schetsen: het hele lichaam lijkt even compleet van de wereld te zijn, vergelijkbaar met het moment dat je gewichtsloos in een achtbaan bent. 

Mannen weten dondersgoed wanneer ze klaarkomen

Laat je dus niet in de maling nemen met het welbekende ‘ik wist niet dat ik kwam’-grapje, want ze weten echt wel wanneer er een climax aankomt. Net als wanneer ze een sein krijgen als ze moeten poepen, krijgen ze ook een seintje bij een opkomende ejaculatie. Wel kan hij zichzelf trainen om dat seintje beter te herkennen.

Ze kunnen zichzelf een stuk sneller laten klaarkomen dan dat jij dat kan

Begrijp ons niet verkeerd: er is namelijk een grote kans dat hij het heerlijk vindt als jij hem helpt bij een goede trekbeurt, maar als het om snelheid en efficiëntie gaat is hij er zelf nog altijd het beste in. Niet zo gek ook natuurlijk, het is nu eenmaal zíjn apparaat. En als je je bedenkt hoe vaak hij er in zijn leven al een sjor aan heeft gegeven… dan moet hij inmiddels hooggeleerd grootmeester aftrekken zijn, nietwaar?!

Een afterplasje is altijd nodig

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ga alsjeblieft naar de wc wanneer een man in je is klaargekomen! Hiermee voorkom je vervelende blaasontstekingen of schimmelinfecties. Maar ook voor de mannen is het belangrijk om te plassen na de seks. Wat kan er gebeuren? Als het zaad opdroogt kan het behoorlijk in de weg zitten als er daarna geplast moet worden. Het zorgt ervoor dat de urinebuis (gedeeltelijke) afgedekt wordt en dat zorgt voor een rommeltje: in plaats van een rechte straal kan het dan opeens lijken alsof er een watersproeier aanstaat! Probeer dan maar eens netjes binnen de lijntjes te plassen. 

Lees ook: Dit vinden mannen de fijnste plekken om seks te hebben

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen