Lifestyle / Reizen

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Reizen

Vakantie is gewoon afzien

Vakantie is hetgeen waar we vaak al maanden naar uitkijken. Lekker 3 weken zo min mogelijk doen om vervolgens weer vol aan het werk te gaan. Ik keek ook al maanden uit naar de vakantie met mijn vriend. Door mijn onregelmatige diensten, studie en druk sociaal leven zagen we elkaar soms weken amper. Dus de vakantie zou het geschikte moment zijn om weer echt van elkaar te gaan genieten en vooral veel leuke dingen te gaan doen.

Ik ben een planner en het liefste wil ik weten waar ik aan toe ben. Zodra ik mijn werkrooster weet begint bij mij het plannen. Wanneer ga ik sporten, het huis doen en wat maak ik klaar voor mijn vriend. Een klein beetje schuiven kan ik best, maar niet teveel anders word ik niet gezellig. Mijn vriend vind dit allemaal goed omdat hij ook graag wil weten waar hij aan toe is. Samen maken we de planning voor die week en plannen dan ook altijd een avondje samen in.

Maar de vakantie is andere koek. De vakantie heeft een bijna lege planning, behalve dat we echt op vakantie zijn staat er niks vast. En ik heb daar best wel moeite mee, want ik heb iedere dag keuzestress over wat we eten en gaan doen. Ik wil heel veel dingen dingen doen, zowel in huis als met vrienden. En doordat ik van te voren niks vastleg bezorgt dat ook weer stress. De dagen op vakantie vind ik dan wel relaxt want dan hoef ik echt niks en kan ik ook niet weg. Maar zodra ik thuiskom begint het te kriebelen wat ik nog allemaal wil gaan doen. 

De tijd samen met mijn vriend vind ik wel heerlijk. Samen wakker worden en ontbijten gebeurt normaal alleen in het weekend. Ook het samen koken vind ik super gezellig. En op vakantie samen uren op het strand liggen en daar dronken worden is het toppunt van genieten. Maar toch houd ik rekening met hem. Na mijn sportochtend ga ik toch wel wat sneller naar huis. En ook hij past zich aan door niet heel vroeg te gaan klussen als ik nog slaap.

Misschien is het wat autistisch maar ik heb een enorme behoefte aan structuur. De vakantie mis ik het eten met mijn collega's in de kantine. Ik mis de sluitborrel aan het eind van een zware avond. Maandag begint het gewone leven weer en eigenlijk ben ik best blij dat ik de planning nu alweer heb ingevuld. Dat ik mezelf weer druk kan maken op het werk. Dat ik weer heerlijk het grote bed in de ochtend voor mezelf heb. En dat ik me niet hoef te verontschuldigen als mijn sportochtend iets langer duurt doordat ik de helft van de tijd aan het kletsen was. 

En ja volgend jaar nemen we gewoon weer 3 weken vakantie. Gewoon omdat we er zo lekker van bijkomen, maar het blijft soms afzien.