Lifestyle / Vrije tijd

LeZeres

Annemijn Dreesmann Annemijn Dreesmann
3
  • 1whatsapps
  • 1mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Vrije tijd

10 manieren om een maximaal zomers gevoel te creëren met minimale mooi-weer-dagen

Een reis boeken naar een tropisch oord kunnen we allemaal. Oké, even afgezien van het detail dat je er geld voor moet hebben. Maar hoe haal je nou het maximale uit de welbekende Hollandse kwakkelzomer?

1. Het klinkt heel voordehand liggend, maar…ga zoveel mogelijk naar buiten. Een weekendje in een strandhuisje/ op het water/ op de camping is nog steeds heerlijk ook als je de barbecue onder een afdakje moet zetten of het kwik de 20 graden nauwelijks aantikt. Weg van huis in de buitenlucht pak je toch meer mee van de momenten dat het wel lekker weer is dan thuis.  

2. Ben je voor de tweede keer natgeregend op een dag en ben je er helemaal klaar mee? Haal ingrediënten voor een tropische cocktail/ tapashapjes/ wijn en kaas of waar je ook maar zin in hebt en wat je maar herinnert aan een heerlijke zinderende zonvakantie. Combineer dit met je favo regeatton/ salsa/ franse chanson playlist en/ of een fijne feelgood-film. Jij komt voorlopig niet meer buiten.  

3. Je kunt het natuurlijk ook meteen echt groots aanpakken en er een tropisch themafeest van maken. Sombrero’s, hawaikettingen en buckets toegestaan.

4. Ga een buitensport doen. Al hardlopend/ fietsend/ suppend/ zwemmend of kayakkend kom je al snel op mooie groene plekken en… sporten in de zon is de snelste manier om aan je tan te werken. Of maak een lange fietstocht naar het strand of een meer.

5. Maak een lijst van alle openluchtfilm- en theatervoorstellingen die je wil zien en pak er zoveel mogelijk mee. Juist ook doordeweeks als je overdag gewoon moet werken helpt het erg voor het zomerse gevoel om de hele avond buiten te zijn.

6. Eten is alles; Eet zoveel mogelijk buiten, verzamel zoveel mogelijk zomerse recepten, maak je eigen Icetea of een ander zomers drankje of ga eten op het terras bij je favoriete tapasbar/ pizzeria/ toko. En hoezo ijskoffie drink je alleen als het minstens 30 graden is?

7. Maak er een punt van je outfit hoe dan ook zo zomers mogelijk te houden. Vrolijke kleuren/ prints/ rokken/ wijde zwierige broeken/ jurkjes. Spijkerbroeken en leren jasjes verboden.  

8. Koop je festivalkaartjes op het laatste moment als je weet dat het mooi weer gaat worden. Via sites als Ticketswap is meestal nog wel iets te vinden. Hoewel een regendansje in je plastic poncho op z’n tijd natuurlijk ook een hele beleving is. 

9. Sta vroeg op en spreek eens met collega’s/ vrienden/ sportmaatjes af voor een sportsessie in het park en spring daarna in het water. Of een ontbijtpicknick in het park/ aan het water/ op het strand of een andere fijne plek in de buurt van je werk of huis.  


10. Maak je eigen toerist-in-eigen buurt/ stad/ land route. Ontdek mooie plekken/ goede musea/ andere bezienswaardigheden en zoek nieuwe restaurants of cafés waar je in het dagelijks leven niet zo snel komt.