Lifestyle / Reizen
Reizen

Een drankje op het strand van Barcelona? Het zit vol met poepbacteriën

Reageer 0

Een smakelijk onderzoekje vandaag uit Spanje. Wie ooit op het strand van Barcelona heeft gelegen heeft ze sowieso gezien: de snelle mannetjes die goedkoop een drankje of broodje voor je regelen en het bij je komen brengen. Makkelijk, want jij hoeft je bedje niet af. Maar hygienisch? Dat is het allerminst, zo blijkt uit recente laboratoriumtesten. Een overgroot deel van de geteste drankjes zat boordevol met poepbacteriën. 

Gevaarlijk

De testen werden in opdracht van de Spaanse krant El Pais gehouden. Zij lieten vier van de meest verkochte producten onderzoeken meteen na aankoop op het strand. Daaruit blijkt dat zowel de mojito als twee soorten broodjes vol zitten met gevaarlijke bacteriën! Enkel de verkochte sangria voldeed aan de normen.

Menselijke uitwerpselen

Alle producten behalve de sangria bevatten groete hoeveelheden resten van de e.coli-bacterie. En ja, dat is inderdaad een ander woord voor poepbacterie. Deze bacterie, die voorkomt in menselijke uitwerpselen, kan de oorzaak zijn van voedselvergiftiging of infecties. En de cijfers zijn helemaal schrikbarend: de referentiewaarde moet onder de 10 liggen, maar lag bij de mojito op meer dan 720. Volgens het rapport is het heel goed mogelijk dat de verkopers hun handen niet wassen na het poepen en hierdoor de ingrediënten van een mojito flink besmetten.

Smakelijk

Om het nog erger te maken werden de drankjes ook nog eens veel te warm verkocht. De mojito's bevatten ijs, maar na enkele minuten waren ze al rond de 15,6 graden. Uit veiligheidsoverwegingen moeten cocktails op een temperatuur van 3 of 4 graden worden geserveerd. De broodjes gingen gemakkelijk met 29 graden over de toonbank. Ook dat is niet de bedoeling: het moet óf veel kouder (8 graden) of als de broodjes vers zijn juist veel warmer: 70 graden. 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen