De meest bizarre vagina trends op een rijtje

Lichaam door Michelle Bakker

Anno 2017 heeft je vagina het maar te verduren. Enige haargroei wordt niet getolereerd en mocht de labia (dit zijn de schaamlippen) een beetje afwijken of uitsteken, dan staan er direct plastisch chirurgen voor je klaar om de boel kort te wieken en in te perken. Alles voor die perfecte poes, toch? En het lijkt soms steeds gekker en gekker te worden. Om even te stil te staan bij de vraag waar we in GODSnaam soms mee bezig zijn: de meest bizarre vaginatrends van afgelopen jaren op een rijtje. 

Vajacial

Oftewel: de facial voor je vagina. De vajacial kwam voort nadat er in Amerika bij veel salons werd geklaagd over de rode bultjes en schrale huid nadat ze hun bikinilijn hadden gewaxt. Een vajacial duurt ongeveer een uurtje en kalmeert, reinigt en maakt de huid gladder. 

De glitterpoes

Ze bestaan: pillen met glitter. De bedoeling? Een uur voor de seks breng je ‘m in down there. De eetbare glitters met snoepsmaak worden vervolgens door de vagina verspreid. In de vaginale zetpillen zitten eetbare glitters met zetmeel, acacia-poeder, maïszetmeel en stearaat. Dit alles wordt bijeengehouden door een laagje gelatine. Het doel van de glitters is volgens de site van verkoper Pretty Woman Inc. om seks 'leuker en lekkerder' te maken voor beide partijen. Het zoet maken zou er volgens het bedrijf voor zorgen dat jouw vagina eruitziet zoals ze bedoeld zouden zijn: zoet, zacht en magisch. Eh, oke. Voor zover wij weten hoeven vagina’s niet te glitteren en al helemaal niet naar snoep te smaken.

Vajazzle

Vind je glitters aan de binnenkant te ver gaan? Je kunt je vagina ook aan de buitenkant pimpen met strasssteentjes voor een sparkling ‘vajazzle’. Het fenomeen werd bekend toen actrice Jennifer Love Hewitt er een hoofdstuk aan wijdde in haar boek. Ook bij verschillende Nederlandse salons kun je nog steeds je poes laten vajazzlen. Let wel op, want het kan de kans op schimmelinfecties vergroten. 

Vaginavernauwing

Je zou maar een kind hebben gebaard die je vagina een beetje uitgerekt heeft! Stel je voor! Gelukkig zijn daar de plastische chirurgen die ons bekend hebben gemaakt met het fenomeen vaginavernauwing of vaginaverjonging. Je vagina wordt hierbij smaller gemaakt en er worden vetinjecties in je schaamlippen gespoten om deze jonger te doen lijken. Vind je dit alles niet genoeg? Je kunt zelfs je maagdenvlies laten herstellen, om de ervaring van ‘die eerste keer’ nog eens mee te maken. Nee, want daar was iedereen altijd zo lyrisch over… 

G-spot fillers

Lukt het jou ook niet of nauwelijks om klaar te komen tijdens penetratie? On-ge-lo-fe-lijk toch?! Gelukkig bieden g-spot fillers de oplossing. Tijdens deze cosmetische behandeling wordt de g-spot met een injectie vergroot. De g-spot wordt hierdoor gevoeliger, zouden hoogtepunten intenser zijn én is de kans op een vaginaal orgasme groter.

Zo. En zullen we nu weer even normaal doen a.u.b.?