Lifestyle / Werk & studie

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Werk & studie

Mijn droom laten uitkomen

In september moet ik nog 9 maanden naar school en dan ben ik eindelijk klaar met mijn bbl opleiding. Nog 1 jaar leerling zijn waar ik nu werk en dan fulltime aan het werk. Ik kijk er enorm naar uit, maar tegelijk ben ik bang voor het diepe. Want wat ga ik na mijn opleiding doen? Ik heb misschien wel 10 verschillende ideeën. En al die ideeën duizelen door mijn hoofd. Ik lijk wel een kind in de snoepwinkel die niet kan kiezen. En eigenlijk wil ik nog helemaal niet kiezen.

Mijn werk is heel divers, van achter de bar staan tot een catering van 200 personen en alles daartussen. Maar ook een ontbijtdienst, lunch en diner. En dan moet ik straks gaan kiezen waar ik wil gaan werken. Natuurlijk zou ik kunnen kijken of ik op dit bedrijf kan blijven, maar wil ik dat wel? Dit bedrijf is zo onwijs gaaf, maar er zijn miljoenen bedrijven. En er zijn nog zoveel bedrijven die mij onwijs gaaf lijken. Zolang ik als ik gewerkt heb maar het gevoel heb gehad dat ik de woonkamer weer vol met visite heb gehad. Misschien een hele rare vergelijking maar thuis doe ik er ook alles aan om mijn bezoek te vermaken. Ik zet goede muziek op, doe kaarsjes aan, zorg voor eten en drinken en ondertussen amuseer ik het bezoek ook. 

Tegenwoordig is het erg populair om allemaal verstand te hebben van wijn. Nou dan wil ik juist uitblinken in iets anders, bier of whisky lijkt mij ook interessant. Iedereen spreekt Engels en Duits dan wil ik graag Spaans leren. Voortdurend wil ik mij blijven onderscheiden van de rest. En niet omdat ik eigenwijs ben, misschien een beetje. Maar vooral omdat ik mijzelf wil blijven ontwikkelen. Ik wil laten zien dat er meer is dan de gebruikelijke routes. 

Zo zijn meerdere mensen in mijn omgeving in verwachting of hebben die wens. Nu klinkt dat misschien heel raar maar ik voel die drang totaal niet, misschien ben ik daar wel te jong voor. Maar ik moet er niet aan denken om iedere nacht wakker gemaakt te worden door een kind dat schreeuwt. De kinderen in mijn omgeving vind ik echt heel leuk, lijk zelf wel een kind want ik speel net zo goed mee. Maar nee een eigen kind voorlopig nog niet. En bovendien vind ik het zonde dat ik nu investeer in een goede leuke baan om vervolgens weer een stapje terug te willen doen vanwege kinderen. 

Mijn grote droom is dan toch wel om op een hele mooie locatie een eigen lunchroom en restaurant te openen. Met een groot stuk land waar producten op verbouwd worden die we in de keuken gebruiken. Dat we naar de lokale boer kunnen fietsen om daar een koe te kopen die we gebruiken zodat we weten hoe die geleefd heeft. Dat er heel veel verschillende meubels staan als soort showroom die te koop zijn, zo kan het interieur telkens wisselen. En alleen de beste wijnen en bieren schenken we. Terwijl ik het typ zie ik mijzelf al lopen met een dienblad lekkere cocktails. Wie maakt mij even wakker?