Lifestyle / Reizen
Reizen

Blog Lisette: Een tattoo nemen op reis: doen of niet?

Reageer 0

Een tattoo of piercing op reis zetten is al jaren een echte hype. Als je herinnerd wilt worden aan je reis is het een perfect souvenir. Misschien zijn er daarom veel tattoo- en piercingshops te vinden in toeristische oorden, meestal tegen een zachter prijsje dan thuis. Maar is het verstandig?

Ik ben al enige tijd op Bali en het lijkt alsof iedereen hier tattoeages heeft. Veel locals hebben tattoo's, maar ook veel expads en toeristen. Ook ík speel met de gedachte om er een te nemen, misschien zie ik ze daarom overal. Mensen lopen hier rond met de mooiste designs op hun rug, complete sleeves tot kleine tattoo's op de pols of de voet. 

toeristen met tattoos

Als ik mensen op reis te vraag naar de inspiratie achter hun tattoeages zijn ze altijd blij om hun verhaal te delen. Zo ontmoet ik een Argentijns meisje die haar tattoo's heeft laten zetten door een vriend van haar in Spanje en op Bali. Ze heeft meerdere tattoeages op haar lichaam: van een orientaalse onderarm sleeve, een kompas op haar tricep, een lotus op haar decoleté en een Shiva olifant op haar bovenbeen. Ze is nog niet klaar, ze zegt dat ze haar hele been vol wilt met dieren. Ik vind haar stijl wel mooi.

toerist met tattoo

Een tof Nederlands meisje die ik ontmoet zat hiervoor twee maanden op Koh Tao in Thailand en voelde zich zo thuis op het tropische eiland aan zee, dat ze op haar enkels een zonnetje en een golfje liet plaatsen met bamboo. 

De vriendin met wie ik samen reis wil al tijden een tattoeage plaatsen. Ze wil een tattoo dat iets weg heeft van een mandala, Dharma circel of een lotus, maar ze wil niet zo maar een plaatje van het internet downloaden en dat als een plakplaatje op haar lichaam zetten. We maken er daarom een missie van om gedurende onze reis in Canggu, Ubud, Nusa Lembongan en Gili Air inspiratiemateriaal te verzamelen. We maken foto's van logo's, boeken, posters en struinen het internet af. 

The right time

Onze laatste verblijfplaats is de hippe surfspot Canggu en dit is toch wel dé spot om een tattoo te zetten. Er zijn veel tattoo shops in Canggu, en op vrijdagavond kun je zelfs je tattoo's laten zetten in een bar Pretty Poison. Toen ik hier drie jaar geleden was, kon je zelfs iedere donderdag gratis tattoo's krijgen in ruil voor een drankje in de bekende bar Deus Ex Machina. 

De eerste shop die we binnenkomen om 12 uur oogt netjes en de tattoo artist neemt de tijd voor mijn vriendin's tattoo ideeën. Ze wil graag dat hij voor haar een ontwerp maakt op basis van enkele plaatjes die ze online heeft gevonden. Hij heeft de tijd nodig om te tekenen dus we stellen voor om terug te komen om 4 uur en de tattoeage morgen te zetten. Hij vraagt ons een bedrag van ca. € 155 voor de hele tattoo, maar wil alvast een borgsom van €15 innen. 

Een paar uur laten komen we terug in de shop en alleen de manager is in de shop. Hij heeft een plaatje uitgeprint die mijn vriendin hem heeft gestuurd, maar er is geen tekening. Vreemd. Misschien miscommunicatie... de taalbarrière is hier soms echt een probleem. Ik help hem door zelf een potlood en papier te pakken en ik start met tekenen. Ik vraag hem verder te gaan met zijn eigen ideeën, maar hij kan niet eens een mooie circel zetten en kom heel onprofessioneel over. Deze man is misschien goed in plaatjes van het internet uit te printen en die over te trekken, maar dit voelt niet goed. 

We besluiten te vertrekken. Twee minuten verderop zit een andere tattoo shop die onze aandacht trekt. We leggen ons idee uit en de tattoo artist begint gelijk te tekenen op een handige app op zijn telefoon. Niks borgsom, gewoon gelijk aan de slag. Ja! Dit is wat we zochten. Een creativeling, een artiest. 

We blijven de hele avond in de winkel hangen, samen tekenen en ontwerpen met de artiesten. Er hangt een gezellige ontspannen sfeer in de winkel. De jongens zijn ook echte pro's in hun werk. Er zijn tekenaars een multimedia designers, ze vormen een goed team. Ze laten hun werk op Instagram zien en er hangen mooie portretten in de winkel van de tekenaar die pas 19 jaar is: zijn artwork is fenomenaal.  

tattoo artiest

De jongens hebben het juiste materiaal en nemen de tijd voor ons. Deze plek voelt goed en we maken een definieve afspraak voor de volgende dag. De prijs die ze hier een stuk voordeliger dan de vorige plek ook. We verlaten de shop om 10 uur 's avonds met een customised design in de pocket en een big smile. 

Als je toevallig naar Bali gaat en je wilt een tattoo laten zetten, dan raad ik je deze plek aan. Ga je ergens anders heen, dan heb ik een belangerijke tip voor je: volg je intuïtie. Voelt het niet goed? Wegwezen.

Of het verstandig is om een tattoo op reis te zetten? Dat kun je het beste zelf beoordelen. Kies een artiest en tattoo shop uit waar je binding mee voelt, beoordeel zijn/haar werk, kies een ontwerp en plaats op je huid waar je happy mee bent en waarmee je de rest van je leven mee wilt rondlopen. Voelt het goed? Wat houdt je tegen?

Liefs, 

Healthy Living by Lisette

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen