Ze.nl onderzoekt: 9 op de 10 vrouwen wil niet met bikinifoto op social media

Lichaam door Michelle Bakker

Facebook of Instagram: we lijken tegenwoordig bijna álles te delen op social media. Toch delen we liever géén bikinifoto’s, als het aan jullie ligt. Dit lieten jullie massaal weten in ons Grote Ze.nl Summerbody Onderzoek dat gehouden werd onder ruim 1700 lezeressen. En dat terwijl jullie óók aangaven best wel tevreden te zijn met jullie lichaam.

Bikinifoto op social media

Bikini nog steeds favoriet

Ruim zeven op de tien lezeressen geven aan het redelijk belangrijk te vinden er goed uit te zien in badkleding, twee op de tien noemen het zelfs heel belangrijk. Zonnen doet driekwart van jullie nog altijd het liefst in bikini en er mooi uitzien in badkleding doen jullie met name voor jezelf (ruim 90%), jullie partner (ruim 60%) en voor anderen in het openbaar (42,5%). Ruim de helft van de lezeressen voelt zich overigens beter over zichzelf in badkleding als er een dikker iemand naast haar ligt te bakken.

Borsten, billen, benen, buik

Het meest tevreden zijn jullie over jullie borsten: bijna de helft is er blij mee en bijna 20% zelfs heel blij. Op nummer twee staan de billen en op nummer drie de benen. Het minst tevreden zijn we met onze buik: ruim een kwart van de vrouwen is daar helemaal niet blij mee.

Geen bikinifoto’s a.u.b.

Tevreden of niet tevreden: 9 op de 10 vrouwen hoeft haar bikinifoto niet op social media, tenzij haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3%) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1%). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12% daarvan een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen.

Zet jij jezelf in badkleding op social media?

Andere vrouwen maken onzeker

Meer dan 50% geeft aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat ruim 28% (!) van jullie openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt. Niet zo gek ook, want we keuren elkaar massaal: meer dan de helft van jullie kijkt met een kritisch oog naar andere vrouwen in badkleding. Op sociale media als Facebook en Instagram worden we wat minder snel onzeker van anderen: ruim 31% wordt soms best wel onzeker van andere vrouwen in badkleding op social media en bijna 8% geeft aan daar heel erg onzeker over te worden.

Hoe is dat voor jou? Plaats jij zonder blikken of blozen foto's in bikini op social media?