Beauty / Lichaam

LeZeres

Giulia Ros Giulia Ros
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Lichaam

Het Ik-ben-te-dik-syndroom

Reageer1 0

Maandag begin ik met lijnen!’ Het klinkt je vast bekend in de oren. Wij vrouwen hebben allemaal (wel een beetje) last van het Ik-ben-te-dik-syndroom. En dan voornamelijk in de maanden april, mei en juni. De zomerdagen staan alweer om de hoek te gluren, terwijl wij nog vrijwel niets aan onze na-kerst-figuur hebben gedaan. Maar, in mij schuilt er de vraag: Waarom zijn wij vrouwen eigenlijk nooit tevreden met onszelf?

Deze vraag ontstond bij mij zo’n twee weken geleden, toen ik een dagje naar Scheveningen ging. Onderweg, in het centrum van Den Haag, viel mij een vrouw op. Zij was sportief gekleed, maar liep op een vreemde manier hard. Toen ik haar nogmaals bekeek, zag ik het. Mevrouw was hoogzwanger. Op dat moment spookte meteen de woorden van Tjitske Reidinga door mijn hoofd. Weten jullie het nog? Haar interview bij Linda’s zomerweek. ‘Ja, ik irriteer mij ongelofelijk aan dat de laatste jaren het een soort prestatie is dat je maat 34 hebt na je bevalling. Dat vind ik zo ongelofelijk vrouwonvriendelijk.’, zei ze geïrriteerd. En op dit moment snapte ik wat zij bedoelde. Het is namelijk ontzettend vrouwonvriendelijk als er mensen zijn die dit echt van ons verwachten. Maar is dat wel zo? Hebben wij vrouwen dit niet zelf in de schoot geworpen? Iedereen wil zich de laatste jaren vergelijken met modellen als Doutzen Kroes, Naomi Campbell of Adriana Lima. En als je niet aan zo’n figuurtje voldoet, dan vinden we onszelf dik of lelijk. Dit moet veranderen. Het is tijd dat wij wat meer van onszelf gaan genieten.

Natuurlijk wil ik hier niet beweren dat we vanaf vandaag niet meer voor onszelf moeten gaan zorgen. Dat we van alles naar binnen moeten werken, gaan stoppen met sporten en ook besluiten de hele mikmak los in de kooi te laten hangen. Nee, dat bedoel ik niet. We zijn immers vrouw. En dat moeten we blijven. Verzorg jezelf goed, blijf lekker sporten en let inderdaad wat op je eten. Maar laat het geen obsessie worden. We zijn mooi zoals we zijn. Het leven wordt er niet mooier op als je je continue druk maakt om hoe jij eruitziet. Neem lekker een wijntje wanneer je daar zin in hebt en blijf gerust een paar dagen op de bank liggen. Stop met je oeverloos te vergelijken met een ander. Pas dan ben je een gelukkig persoon. Laten we van het Ik-ben-te-dik, het Ik-ben-tenminste-gelukkig-syndroom maken. 

Who run the world? GIRLS!

Reageer1 0
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Emma

    Damn right!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen