Lifestyle / Sport & gezondheid

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Sport & gezondheid

Sporten tegen een depressie

Het is donderdagochtend, ik voel het alweer het is niet mijn beste dag. En toch moeten we eruit voor de sportschool. Met veel moeite sleep ik mezelf uit bed, het is geen tijd voor smoesjes. Wie beter wil worden moet aan de bak. Want we weten dat we van op de bank zitten niet beter worden. Daarom heb ik me vorige week aangemeld bij de plaatselijke sportschool.

Ons dorp heeft welgeteld 1 sportschool en een paar andere sportverenigingen. Niet zo gek dus dat veel mensen hier gaan sporten. Dat het ook betekend dat de prijs best hoog is en dat ik daarom ook wel 3 a 4 keer in de week wil gaan. Aangezien ik van een stad naar een dorp ben verhuisd leer ik zo ook nog eens mensen kennen. Iets wat mij ook heel fijn lijkt. 

Ik begin met 10 minuten fietsen, al na een minuut breekt het zweet me uit. Mijn conditie is enorm achteruit gegaan iets wat ik niet leuk vind. Ik besluit rustig aan te gaan doen en na 4 minuten begin ik mij beter te voelen. Kom maar op met de oefeningen. De armspieren, beenspieren en buikspieren niks blijft bespaard. En ondanks dat ik voel dat mijn lijf aan het werk is bedenk ik me dat ik dit kan. Ik ben nog niet dood neergevallen dus blijkbaar kan ik meer dan ik denk. En ook al was ik vanmorgen kots misselijk, ik heb nergens meer last van. Ik moet vertrouwen krijgen in mijzelf en mijn lijf. Dat is voor mij niet makkelijk, maar als ik straks mijn spieren zie groeien komt dat zelfvertrouwen ook wel.

Of dit nu een stap in de goede richting is weet ik niet. Voor mij is het in ieder geval het proberen waard. Als ik mij maar een stuk fijner ga voelen ben ik blij. Als de dalen minder diep worden ben ik gelukkig. En als de dalen verdwijnen ben ik tevreden. En tot die tijd sport ik me uit de naad in de sportschool.