Lifestyle / De maatschappij

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
De maatschappij

Moederdag zonder moeder

Reageer 0

Deze week is het weer Moederdag. Ik zie op Facebook de teksten alweer voorbij komen, like als je de liefste moeder hebt. Ik probeer het te negeren maar het zijn zoveel teksten dat ik er toch aan herinnert blijf worden. Wat zou ik dat graag liken omdat ik echt de liefste, beste en meest zorgzame moeder heb.

Ik heb nachten wakker gelegen

Helaas spreek ik mijn moeder niet meer. Soms voelt dat best ondankbaar, vele hebben hun moeder verloren doordat die is overleden. En ik, ik kies bewust om haar niet meer te spreken en te zien. Zo op het eerste gezicht is ze een leuke vrouw. Maar toch heb ik die ervaring niet. Ik heb het jaren geprobeerd omdat het wel mijn moeder is. Ik heb nachten misschien wel maanden wakker gelegen omdat ik het zo erg vond dat we er samen niet uitkwamen. De reden dat het zo gelopen is laat ik maar even in het midden. 

Mijn moeder voelde niet als mijn moeder

De laatste keer dat ik mijn moeder zag voelde ze niet als mijn moeder. Ze voelde als een vreemde die zomaar mijn leven instapte. Voor onze laatste keer had ik haar al een paar maanden niet gezien. Ze stapte zo ineens mijn huis binnen. Het huis waar ze amper is wezen kijken en wat mijn veilige haven is. Ze voelde als een indringer, nog steeds ben ik bang dat ze op een dag weer binnen staat. De deur zit dan ook meestal op slot ook al ben ik in huis. 

Jaloers en schaamte

Jaloers ben ik lang geweest. Op mijn vriend dat hij zo goed kan met zijn moeder. Op mijn vriendin die een super leuke moeder heeft. Maar ook op een collega die met haar moeder een dagje weggaat. Ik schaam mijn voor een klasgenoot die pas haar moeder heeft begraven. Ik schaam mij als ik hoor dat er een moeder ernstig ziek is. 

Ik heb hele lieve moederfiguren

Maar dan bedenk ik mij dat ik genoeg andere lieve mensen om mij heen heb. Ik heb dan weliswaar geen contact met mijn moeder, ik heb de liefste schoonmoeder. Ik heb een aantal leuke tantes, ik heb moederfiguren als collega's, ik heb een stiefmoeder en ouders van vrienden hebben mij ook vaak genoeg geholpen. Ik voel mij dan toch rijk met deze mensen om mij heen.

En dan toch zal ik zondag even heel hard balen dat ik mijn moeder stiekem wel mis. 

Reageer 0
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen