Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
  • 4whatsapps
  • 4mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Sterk zijn!

Wat ben jij sterk! Een zin die ik de afgelopen periode vaak naar mijn hoofd kreeg. Een rare zin want ik ben niet sterk. Een fust bier vind ik al zwaar en 5 km hardlopen doe ik ook niet. Maar toch ik ben sterk. Ik weet ook wel dat ze daarmee bedoelen dat ik mentaal sterk ben.

Maar wat moet je anders? Zou ik moeten opgeven omdat ik ineens veel ellende op mijn bordje krijg, geen denken aan. Op de momenten waarop ik dacht dat ik alles wel gehad zou hebben kwam er nog een tegenslag en daarna weer. En dat terwijl ik al depressief was. Maar het leven gaat door en ik wist dat het leven mooi kon zijn dus vocht ik door. 

Maar als sterk zijn de enigste optie is dan ga je toch door? Onzekerheid over mijn werk, een kapotte auto, ruzie met mijn ouders, geld dat gestolen is, dreigingen, keiharde beschuldigingen en depressief zijn het onderging me allemaal. Als ik dit zo lees dan denk ik wow wat een hoop.

Maar er was niet alleen maar ellende. Ik probeerde ook de mooie dingen te zien. Zo stond mijn vriend dag en nacht voor me klaar. Hielpen mijn schoonouders in het huishouden. Zorgde mijn werk ervoor dat ik even alle ellende vergat. En probeerde ik te genieten van vrienden. Soms deed ik ook leuke dingen die ik op dat moment niet leuk vond. Alles om maar niet in een isolement te raken. 

En het heeft gewerkt! Ik ging niet op stand 10 door maar met stand 4 en halve dagen werken kwam ik wel vooruit. Nu het beter gaat wil ik vol op stand 10 mijn route herpakken. Maar dat doe ik niet, momenteel sta ik op stand 8 en soms 9. En eigenlijk gaat dat best goed. We pakken het leven weer op maar doen niet te veel. Een hele dag studeren kan ik nog niet. Maar een halve dag en 2 opdrachten af hebben ben ik al trots op mezelf. 

Laatst vertelde een vriendin dat als ze zich even wat minder voelde ze aan mij dacht en aan mijn verhaal, daarna voelde ze zich weer beter. Ik vertelde haar dat ellende niet op een weegschaal ligt. Dat flink de griep je ook flink onderuit kan halen. En ja ik heb mijn ellende wel gehad hoop ik, maar het kan altijd erger. 

Never give up!