Seks & relaties / Relaties

LeZeres

Rupsje Rupsje Relaties & dating
  • 0whatsapps
  • 0mails
  • 0reacties
  • 0favorieten
  • 0volgers
Relaties

Je vlam ontmoeten via internet

Reageer 0

Jarenlang was het behoorlijk taboe om je in te schrijven op een datingsite en in je sociale kring te vertellen dat je relatie 'via het internet' was ontstaan. Tegenwoordig lijkt het allemaal makkelijker te gaan. Dating apps als Tinder hebben ervoor gezorgen dat online daten 'mainstream' is geworden. Veel singles vinden het juist leuker om via internet te daten, omdat je de mogelijkheid hebt om in een kortere periode veel meer nieuwe matches te ontmoeten. Daarnaast heeft internet natuurlijk als voordeel dat je gebruikers op interesses en gedrag met elkaar kunt matchen.


Hoe werkt dat nou eigenlijk, internetdaten?

Internetdaten via een datingsite is aan de ene kant ontzettend simpel. Je zet mannen en vrouwen bij elkaar en wacht tot ze gaan praten. Dit maakt het echter ook een stuk complexer. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de gebruikers goed bij elkaar passen? We maken daarom onderscheid in 2 soorten datingsites: datingsites die jou matchen aan andere gebruikers en datingsites waar je zelf door de etalage heen kunt bladeren en een berichtje kunt sturen als je geinteresseerd bent.

Welke van deze 2 sites jouw voorkeur heeft moet je zelf gaan ondervinden.

Een profiel aanmaken op een datingsite

Net als bij daten of flirten in real life zijn er verschillende tips om meer uit je datingavontuur te halen. Zo moet je letten op het gebruik van de juiste foto's, maar ook je profiel-omschrijving heeft veel invloed. Veel datingsites geven je hierin een beetje vrijheid zodat je jezelf kunt onderscheiden van de rest. Het inschrijvingsproces van verschillende sites is heel divers. Bij sommige sites kun je inschrijven met facebook (al moet je je afvragen of je deze data wel wilt delen), bij andere datingsites doorloop je een heel inschrijvingstraject.

Je eigen privacy instellingen

Toen ik mij 3 jaar geleden voor het eerst inschreef op een datingsite (Relatieplanet) had ik zelf absoluut geen idee wat ik kon verwachten van een datingsite. Voor mij begon het een beetje als een lolletje met vriendinnen en voordat ik het wist stond ik met mijn mooiste verfporum op de datingsite. Een van mijn grootste bezwaren was toen dat ik absoluut niet wilde dat andere mensen uit mijn sociale kringen of bekenden zouden weten van mijn internet dating activiteiten, ik wilde daarom ook niet openbaar door pottekijkers bekeken kunnen worden.

Gelukkig is dat vaak geen probleem bij internetdating. Veel datingsites respecteren je privacy en gaan vertrouwelijk om met je data. Je kunt bijvoorbeeld zelf instellen wie welke foto's of informatie te zien krijgt op de website. Andere datingsites gaan nog een stukje verder: bij sommige datingsites zijn je foto's niet direct zichtbaar, maar worden deze pas getoond aan je chatpartner als jullie 10 minuten contact hebben. 


Dating apps of datingsites

Dit is een afweging die ik vaak hoor. Beide hebben hun voor en nadelen. Dating apps zijn snel en laagdrempelig, maar dat zorgt er direct voor dat het vinden van een serieuze relatie via Tinder of Happn bijna onmogelijk is. Datingsites trekken van een stuk serieuzer publiek, maar verwachten van je dat je zelf ook veel tijd investeert in het invullen van bijvoorbeeld vragenlijsten zodat ze een beter profiel van je kunnen schetsen. 

Ik adviseer zelf mensen altijd na te denken over hoe serieus ze zijn met hun digitale zoektocht naar de liefde. Ben je echt toe aan een serieuze relatie en ben je bereid hier tijd in te investeren, ga dan voor een datingsite. Heb je minder tijd en wil je gewoon een beetje ouwehoeren, gaan dan voor de dating app. 

Reageer 0
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen