Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Merel Merel ik ben Merel
11
 • 4whatsapps
 • 4mails
 • 0reacties
 • 0favorieten
 • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Beter uit je depressie komen

Reageer2 0

Een depressie hebben is niet leuk, verre dan dat. Ik ben aan het herstellen van een depressie en wens het niemand toe. Maar inmiddels kan ik er wel de voordelen van inzien. Toen ik nog middenin zat zeker niet. Nu het eindelijk wat lichter wordt kan ik zien dat ik er ook van geleerd heb.

Op het moment dat het niet slechter kon vocht ik door.

Ik kijk terug op een zwarte periode in mijn leven, de depressieve periode. Er waren hele slechte momenten en toen ik dacht dat het niet erger kon werd mijn leven op zijn kop gezet. Op dat moment is er een knop omgezet en verbaasde ik mij hoe sterk ik was. Want dat moet je zijn tijdens je depressie, sterk zijn om te vechten. In die situatie koos ik heel bewust voor mezelf. En dat doe ik nu nog steeds, ik wil iedereen helpen maar maak mezelf niet gek. Het leven heeft grenzen en die bewaak ik nu meer. Ik werkte een periode heel weinig en moest dat leren loslaten. Hierdoor kan ik de controle die ik graag heb makkelijker loslaten omdat het leven toen ook verder ging.

Het roer omgooien.

Ik heb keuzes gemaakt en mijn leven omgegooid omdat het op de manier waarop ik leefde niet ging. Daar ik heb ik nachten van wakker gelegen. Maar ik weet wel hoe ik een weloverwogen beslissing moet nemen. Ik weet nu dat ik kan vertrouwen op mezelf omdat ik door mijn levenservaring veel dingen heb gedaan. En ik sta achter mijn keuzes en merk dat het leven veel fijner is nu.

Lach naar het leven, het leven lacht naar jou.

Ik geniet meer van de mooie momenten en dierbare. Ik kan nu makkelijker iemand complimenteren omdat ik merk dat ik nu oprechter naar de ander kijk. Ik zie niet meer alleen alle minpunten maar veel meer de positieve kanten. Kritiek vat ik niet persoonlijk meer en kan ik wat makkelijker naast me neerleggen. Hetgeen waar ik iets mee kan pak ik aan het andere relatieveer ik. Je kan niet iedereen te vriend houden. Mooie momenten probeer ik ook te plannen door een dagje eruit te gaan met mijn vriend. Zodat we iets hebben om naar uit te kijken.

You can do it!

Maar misschien nog wel de belangrijkste les is dat als je beter wil worden het echt bij jezelf begint. Je zal zelf in beweging moeten komen soms letterlijk door een uur te wandelen. En als je je dan iets slechter voelt bedenk je dan van hoever je komt.  

Reageer2 0
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Merel

  Hoi@I am Tam,

  Dankjewel voor je bemoedigden woorden.

  Liefs!

 • I am Tam

  Hoi Merel,

  ik wil toch even kwijt dat ik het heel knap van je vind dat jij zo schrijft over jouw depressie. Vind het heel knap hoe jij dit ingezien hebt, echt kei sterk. Hoop dat jij nu mag genieten van de mooie pieken, en dat de dalen kort en leerzaam blijven.

  Liefs!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen