Hoe je het beste zelfbruiner kunt verwijderen volgens experts

Beauty door Annelot

Na een eindeloze winter lijkt het dan eindelijk lente. Heerlijk hoor, maar jouw melkflessen zijn daar waarschijnlijk nog niet helemaal klaar voor. Gelukkig kun je dat bruine tintje makkelijk faken met zelfbruiner. Wat meteen ook het meest gevreesde beautyproduct of all time is. Het kan door de kwaliteit komen of doordat jij het er te dik op smeert, maar er is altijd een kans dat je er na je zelfbruin-sessie uitziet als een Oempa Loempa. Raak niet in paniek, want met deze tips van een bronze-expert heeft je huid binnen no time weer een normale kleur.

zelfbruiner verwijderen

1. Ga niet als een gek lopen scrubben, maar doe het rustig aan. Het is beter om het scrubben een paar keer te herhalen dan één keer zo hard te wrijven dat je huid er pijn van doet. Je kunt ook een beetje olie aan de scrub toevoegen zodat de zelfbruinen geleidelijk verdwijnt.

2. Laat een warm bad vollopen en voeg een beetje olie aan het badwater toe. Pak een spons en wrijf in ronddraaiende bewegingen over je huid om de zelfbruiner te verwijderen.

3. Ga naar het zwembad. Het chloor verwijdert de zelfbruiner binnen no time. Onder de douche kun je daarna met een scrubhandschoen de laatste restjes verwijderen.

4. De ouderwetse manier om zelfbruiner te verwijderen is met citroensap en suiker. Maak er een mix van en wrijf het goedje over je huid. Laat het even intrekken en spoel het daarna af. Let op: citroensap kan voor huidirritatie zorgen.

5. Als al het bovenstaande niet werkt, kun je ook nog naar de drogist gaan om te kijken of ze een fake tan-remover hebben die jou van je oranje velletje kan verlossen.

Lees ook: Last van vet haar? Probeer dit shampootrucje eens