Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Madelyn Swaalep Madelyn Swaalep Wie ben ik
4
  • 1whatsapps
  • 2mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Je bent je gedachten.

Ik had gezegd het niet te doen. Mijn blog van mijn site www.gewoonomdatikhetwil.com te kopiëren. En hier heb ik het dan toch gedaan. Een tweede bericht gekopieerd. Ik vind het zelf dan ook wel weer een 'fine' bericht.

Woensdag, 15 maart 2017

Je bent je gedachten.


Wat een heerlijk weer is het buiten. De vogeltjes fluiten erop los. Het zonnetje vind een weg door de wolken. Tuintje is opgeruimd. Ja, dat maakt mij een gelukkig mens.

Voor een deel dan. Het draagt bij aan mijn geluksgevoel.

Geluk zit hem in de kleine dingetjes. Geluk zit hem in momenten. Geluk kan zo eenvoudig zijn. Ik vind het allemaal waar, maar toch ...

Je bent je gedachten. Met onze gedachten creëren we onze eigen werkelijkheid. Het punt waar je nu staat, hebben we eens gedacht. Hoe jouw leven eruit ziet, dat kies jezelf. Jij bepaalt hoe jij je voelt. Blokkades en overtuigingen hebben eens voor ons gewerkt maar in ons volwassen leven passen ze soms niet meer bij ons. Jij maakt zelf de keuze of je deze blokkades en overtuigingen nog steeds voor je laat werken of juist laat tegenwerken. Opnieuw je bent je gedachten. 

Ook dit geloof ik allemaal, maar toch ... 

Soms is het gewoon zo lastig om op deze manier in het leven te staan, om deze waarheden voor ons te laten werken. En dat bedoel ik niet op een negatieve manier, dat bedoel ik gewoon zoals het is. Het ons eigen maken van deze waarheden is gewoon een grote uitdaging, voor mij dan. Het vraagt om oefening, het vraagt om herhaling en je constant bewust zijn van je gedachten. 

Ik vind het lastig. Mijn gedachten worden toch wel enigszins beïnvloed door hoe mijn dag loopt. Door wat ik op een dag doe of juist niet doe. Door omstandigheden waarvan ik denk met mijn gedachten geen invloed op te hebben. Soms overkomen dingen je nu eenmaal. En ja, aan ons hoe wij hiermee omgaan.

Als je het allemaal opschrijft klinkt het heel logisch en vanzelfsprekend. 

De laatste dagen luister ik weer veel live streams van Maartje Koper. Het is soms wat 'te' voor mij, maar ik haal er ook veel positiviteit uit. Soms stelt ze rake vragen waar ik mijzelf in herken. Dat vind ik prettig want dan kan ik ermee aan de slag. Persoonlijke ontwikkeling, ik hou ervan.

Maartje Koper gelooft erin dat we met onze gedachten creëren en dat we van het Universum kunnen vragen wat we willen, mits het bij ons past. Dus in plaats dat we in tekort gaan denken zoals bijvoorbeeld: daar heb ik geen geld voor, moeten we deze gedachte omdraaien naar een denken in overvloed zoals bijvoorbeeld: het geld vind zijn weg naar mij, het hoe hoef ik niet over na te denken. Zij past dit op alle facetten van het leven toe.

Heel mooi en diep van binnen geloof ik ook echt dat het zo werkt. Ik vind deze alleen wat lastig toe te passen omdat ik dus wel ga nadenken over het hoe. Want hoe kan ik overvloedig zijn als er bijvoorbeeld geen klanten zijn of geen werk is? Een gevolg voor mij is dat mijn vertrouwen dat het goed komt dus afneemt. En je raad het al, daarmee zenden we dus een verkeerd signaal uit. Daarmee creëren we de verkeerde gedachten. Ik schreef het al, het is een ware uitdaging.

De echte uitdaging is trouwens het afstemmen. Maartje heeft een afstemdagboek ontwikkeld. Dit is een dagelijkse oefening om je op de juiste frequentie af te stemmen. Met vragen zoals, wat wil ik vandaag? Hoe wil ik dat mijn dag er vandaag uitziet? En nog meer vragen, echt heel nuttig, het lukt mij alleen niet om dit elke dag te doen. Soms weet ik ook gewoon niet hoe ik wil dat de dag eruit ziet. 

Gisteravond luisterde ik naar het boek 'Gedachten zijn creatief' van Louise Hay. Zij zegt ook dat we onze wereld met onze eigen gedachten gecreëerd hebben. Gedachten die voortkomen uit blokkades en overtuigingen. Als je iets lang genoeg tegen jezelf zegt ga je er vanzelf in geloven. Een gevoel komt voort uit een gedachte.

En ook dit geloof ik allemaal. Geef het aandacht en het groeit. Go with the flow. 

Ik ben er alleen nog niet uit op welke manier bovenstaande voor mij persoonlijk werkt. Hoe ik dit kan toepassen. Want soms is er buiten mijn gedachten om zoveel dat ervoor zorgt dat ik niet op de juiste gedachte kan afstemmen.

En dit kunnen hele kleine dingetjes zijn hoor, ook hele simpele dingen. Een rommelig aanrecht, een wasmand vol kleding, een badkamer die schoongemaakt moet worden, boodschappen die gedaan moet worden. Dit zorgt allemaal voor ruis in mijn gedachten. Dit heeft helemaal niets met blokkades en met overtuigingen te maken. Dit heeft gewoon te maken met 'doen'. 

Soms is het dus gewoon een kwestie van doen, een kwestie van ruis opruimen alvorens wij over kunnen gaan tot positieve gedachten.

Met welke gedachten wij 'het doen' uitvoeren bepalen wij dan weer zelf waaruit dan weer een gevoel voortvloeit, zeg ik met een glimlach. 

Nou was dit even een filosofisch stukje of niet. Mijn gedachten zijn weer omgetoverd tot mooie woorden, eens kijken of ik deze mooie woorden van invloed kan laten zijn op mijn gedachten van vandaag ;-) .

Fijne dag vandaag.

Kus van mij.