Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Madelyn Swaalep Madelyn Swaalep Wie ben ik
4
  • 1whatsapps
  • 2mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Bepaal je richting

De laatste dagen ben ik wat ontevreden. Waar ik vind dat ik eigenlijk van moet genieten, gaat een beetje aan mij voorbij omdat ik vooral ontevreden zit te zijn. Ik geloof dat de hormonen ook weer flink aan het opspelen zijn, maar ik vind dat dit geen excuus mag zijn nu

Stiekem had ik misschien gehoopt dat mijn boek als zoete broodjes over de toonbank zouden gaan. De werkelijkheid is echter anders. Ook dat wist ik wel, als je niet weet dat iets te koop is, dan wordt iets niet gekocht. Daar moet dus nog wat werk verricht worden.

Maar omdat ik ontevreden ben, hormonen hun spel spelen, lukt dit even niet. Ontbreekt het mij aan inspiratie of aan moed. Zaken lopen even anders en ik voel opnieuw de behoefte om mij te verstoppen.

Ik schrijf wat meer in mijn dagboek, de bekende ochtendpagina's. En probeer hier mijn onvrede in te uiten. Ik probeer door te schrijven in mijn dagboek ook weer wat meer inzicht in het geheel te krijgen. De onvrede komt immers ergens vandaan.

Ik stel mezelf vragen als: wat wil je? Hoe zie je de toekomst? Wat wil je nog doen? Waar wil je mee bezig zijn? Hoe zie je dit voor je?

Het voelt een beetje alsof ik toe ben aan een volgende stap. Een volgende stap met mijn blog. Een volgende stap in het schrijven. Een volgende stap in het leven dat ik voor mij zie. Ik ben alleen even kwijt hoe ik dit ga realiseren. En in plaats van bezig te zijn met de toekomst, was ik vooral statistieken aan het bekijken van mijn blog en van de verkoop van mijn boek. En ben ik ongeduldig en ontevreden omdat ik niet de groei zie die ik stiekem gehoopt had te zien. 

Mijn aandacht lag dus op wat ik waarnam en niet op wat ik wil zien. Mijn aandacht was blijven hangen in het waarnemen. Ja het is de realiteit van dit moment, maar dat wil niet zeggen dat dit over een jaar ook nog de realiteit is. 

Gevolg van dit alles is dat mijn vertrouwen in mijn boek en uiteindelijk dus in mijzelf afnam. Twijfel deed zijn intrede als ook het zoeken naar bevestiging. De kracht zit in onszelf. Daar geloof ik in. Uitgaan van jezelf. Doen wat bij jou past, doen wat goed voelt. Ik was het even kwijt.

En vanmorgen tijdens het schrijven besefte ik dat ik mij op het verkeerde concentreerde.

De vraag die ik mezelf moet stellen is, waar ligt jouw focus? Mijn focus lag dus op wat ik kon waarnemen. Mijn focus moet liggen op wat ik wil gaan waarnemen. Dat betekent voor mij dat ik mijn focus even opnieuw moet ontdekken. Waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn wensen nog naast mijn boek? 

Het eindigt niet bij het schrijven van mijn boek. Dat is pas een begin.

Ja ik wil meer mensen bereiken met mijn boek, met mijn blog, maar die behoefte komt vooral voort uit het gevoel dat ik wil delen. Door te schrijven deel ik mijn ervaring, deel ik mijn denkwijze, deel ik hoe het bij mij werkt. Dat wil niet zeggen dat de ander er dezelfde denkwijze op na moet houden. Ik hoop juist dat het de ander inspireert.

Dat de ander denkt: hé, daar kan ik wel wat mee.

Fijne zondag. 

Liefs van mij.

Dit schreef ik vandaag op mijn blog www.gewoonomdatikhetwil.com . Het delen waard x.