Lifestyle / Psyche & spiritualiteit

LeZeres

Madelyn Swaalep Madelyn Swaalep Wie ben ik
4
  • 1whatsapps
  • 2mails
  • 1reacties
  • 0favorieten
  • 1volgers
Psyche & spiritualiteit

Te veel van mij.

Het voordeel van twee blogs is, dat wanneer je uitegeluld bent op het ene blog je gewoon kan verder schrijven over hetzelfde onderwerp op je andere blog. Nee dat klinkt echt heel ondankbaar. En ik ben een dankbaar persoon, althans dat probeer ik te zijn.

Eerlijk gezegd durf ik even niet op mijn andere blog te schrijven. Ik heb de laatste dagen zoveel gedaan aan boekpromotie, zoveel foto's gedeeld van mijn boek dat ik niet meer durf. Ik vind het even teveel van mezelf. Is eigenlijk onzin, nee niet eigenlijk, het is onzin. Ik heb het gedeeld op mijn  facebookpagina en niet eens op mijn blog, maar ik durf er niet meer over te praten. 

En dat terwijl ik er nog best veel over wil zeggen. 

Een boek? Hoor ik je denken. Ik had het in mijn vorige blog op Ze.nl al vermeld. En inderdaad, ik heb een boek geschreven. Mijn boek is vrijdag 24 februari op de markt gekomen en in wat voor rollercoaster qua gevoel kom je dan terecht zeg. Wat een emoties heb ik gevoeld de afgelopen dagen. Blijdschap, trots, ontroering en nu dan een beetje het gevoel van: genoeg over mij. 

En ja, als je wilt dat je boek verkoopt zal ik die gedachte toch echt even opzij moeten zetten. Helemaal als je, zoals ik, gelooft dat je creëert met je gedachten. Ik moet juist de publiciteit opzoeken. Mijn boek is mijn winkeltje, dus zal ik veel van mij moeten laten zien om mijn winkeltje in de kijker te zetten. Voor iemand die niet zo op de voorgrond treed is dat best lastig.

Het is tegelijk een les in ontvangen, want god wat heb ik veel reacties gehad en wat is het mooi om te zien dat mensen zo met mij begaan zijn. Dat mensen het mij gunnen, mij feliciteren en het een stoere aktie vinden. Dat mijn man mij wel zes keer op een dag verteld hoe trots hij op mij is. En dat alles ontvang ik. 

Ook heb ik ontdekt dat als ik er eenmaal voor ga, ik mij ook helemaal kan geven. Just do it. Zo simpel is het, niet denken maar doen. Als je gaat nadenken over de akties die je onderneemt bestaat de kans dat je terugkrabbelt. Bestaat de kans dat al je oude overtuigingen zich aan je opdringen en dan durf je niet meer. 

Ik was gisteren zo zenuwachtig toen ik een aantal boeken naar de Primera bij ons in het dorp bracht, dat ik dacht: nu ga ik want anders durf ik niet meer. Heel apart eigenlijk, want ik was al eerder bij de Primera geweest en ik wist dat ik mijn boeken in de winkel mocht neerleggen. Mijn boek was ook al online te koop. Maar misschien speelde op de achtergrond toch een stukje kwetsbaarheid mee. Iedereen in het dorp kon mijn boek nu ook echt kopen en mijn stukje kwetsbaarheid op papier lezen. Meningen gaan gevormd worden, wat als deze negatief zijn?

Toen ik eenmaal geweest was, was de knop omgezet en ging ik zonder zenuwen naar een boekhandel in een naastgelegen dorp om te vragen of ik mijn boeken daar neer mocht leggen. Het was dus echt een kwestie van doen.

Ben ik bang voor de mening van anderen? Misschien. Je vind het boek leuk of niet leuk. Je kan je er mee identificeren of juist niet. Het belangrijkste is dat ik volledig achter mijn boek sta. Het is mijn waarheid. Het belangrijkste is dat ik blijf geloven in mijn kracht en blijf uitgaan van mijn eigen kracht. Dat ik geloof in mijzelf. En dat doe ik voor de volle 100%. 

Ik ben dan ook oprecht dankbaar voor dit hele proces van schrijven en uiteindelijk publiceren van mijn boek. Het is zo een mooi proces geweest en als persoon ben ik enorm gegroeid tijdens dit proces. Ben ik volwassen geworden. En heb ik voor het eerst iets helemaal alleen gedaan en ondernomen. Ja dit is echt alleen van mij en daar ben ik trots op.

Liefs van mij.


Mijn boek heet `Gewoon omdat ik het wil`

Mijn eigen blog is www.gewoonomdatikhetwil.com